Primul caz de hepatita E transmisa la om de la sobolani

0
104

Un barbat de 56 de ani din Hong Kong a dezvoltat primul caz de hepatita E, boala fiind transmisa de la un sobolan, potrivit bbc.com.

Cercetatorii nu stiu momentan cum a contractat omul virusul, in schimb au descoperit ca in apropierea casei lui erau multi sobolani, scrie digi24. Pana acum nu au mai existat dovezi ca acest virus se poate transmite si la oameni. Se stia insa de faptul ca hepatita E poate fi raspandita prin apa contaminata. Medicii au descoperit cazul fara precedent dupa ce cateva teste imagistice au evidentiat functionarea anormala a ficatului, dupa ce barbatul a suferit o operatie de transplant de ficat.

Mai multe cercetari au dezvaluit ca pacientul era infectat cu o tulpina „foarte diferita” a hepatitei care poate fi prezenta si la oameni. „Suntem de parere ca mancarea a fost infectata de un sobolan contaminat”, transmit medicii. Simptomele hepatitei E includ icter, oboseala, febra, greata, voma si durere abdominala. Medicii spune ca recuperarea barbatului decurge normal. Majoritatea oamenilor se recupereaza cu usurinta dupa aceasta boala, insa pentru cei cu deficiente imunitare sau femei insarcinate, poate fi fatal. Nu e deloc neobisnuit ca bolile sa fie transmise de la animale la oameni. De-a lungul timpului, mai mult de 60% din infectiile pe care oameni la dezvolta au aparut, initial, la animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.