Faina de naut este o sursa excelenta de proteine si fibre

0
68

Faina de naut este o sursa excelenta de proteine si fibre, fiind ideala pentru pregatirea unor retete gustoase care nu iti pericliteaza silueta. Daca utilizezi des acest ingredient in bucatarie vei observa ca numarul de gustari de-a lungul zilei se va reduce pentru ca nu vei simti mereu nevoia sa rontai ceva sau sa gusti dulciuri. Continutul ridicat de fibre tine apetitul sub control si nu va rebui sa calculezi mereu cate calorii consumi.
 
Profil nutritional: 100g de faina de naut au 350 de calorii, 20g de proteine si 10g de fibre. De asemenea, acest tip de faina contine si un mix de nutrienti esentiali pentru un organism puternic: 4mg de fier, 150mg de magneziu, 2,5g de zinc, 1,6g de niacina si 400mcg de acid folic. Iata ce efecte pozitive are consumul frecvent de preparate care contin faina de naut:
 
1. O sarcina fara probleme. Faina de naut este ideala pentru meniul zilnic al femeilor care doresc sa aiba un copil sau pe durata sarcinii pentru ca asigura dezvoltarea optima a fatului si previne malformatiile.
 
2. Reglarea digestiei. Datorita fibrelor din componenta acestui tip de faina crampele, balonarea, constipatia si orice alt disconfort digestiv vor disparea rapid, in timp ce tu te bucuri din nou de toate activitatile care iti fac placere. De asemenea, vei avea un abdomen plat si vei reusi sa porti hainele pe care ti le doresti fara sa te stresezi pentru ca sunt prea stramte.
 
3. Mentinerea densitatii osoase. Faina de naut este un aliment esential pentru prevenirea fracturilor, mentinerea unui nivel constant al calciului din organism si reducerea riscurilor de accidentare. De asemenea, face dintii mai puternici, iar tu vei avea un zambet frumos in orice moment.
 
4. Accelereaza slabirea. Combinatia de fibre si proteine pe care ti-o furnizeaza faina de naut o transforma intr-un ingredient util si in cadrul dietelor. Favorizeaza dezvoltarea masei musculare si eliminarea mai rapida a tesutului adipos, iar poftele nu te vor mai invinge la fel de usor cand consumi preparate cu acest ingredient.
 
5. Iti protejeaza inima. In urma studiilor realizate s-a constatat ca retetele pe baza de faina de naut stimuleaza eliminarea grasimilor nesanatoase din organism si reduc nivelul de colesterol. De asemenea, previn depunerea grasimilor pe peretii arterelor si reduc riscul declansarii afectiunilor cardiovasculare.
 
6. Stabilizeaza nivelul glicemiei. Consumul frecvent de faina de naut este indicat si pentru persoanele care sufera de diabet de tip 2. Doza suplimentara de fibre previne fluctuatiile glicemiei, precum si starile de oboseala sau ameteala.
 
7. Reduce eficient acneea. Preparatele pe baza de faina de naut contin zinc, care este esential pentru vindecarea leziunilor acneice si prevenirea cicatricilor. Consuma cat mai des feluri de mancare cu acest ingredient pentru a avea din nou un ten fin si catifelat, fara urma de imperfectiuni. 
 
8. Este bine tolerata de persoanele care sufera de boala celiaca. In cazul unui astfel de diagnostic poate fi dificil sa te orientezi rapid spre produse care nu contin gluten. Faina de naut poate fi integrata cu succes intr-un meniu fara gluten, iar gustul special al retetelor te va face sa uiti ca urmezi de fapt un regim.
 
Nu vei gasi acest produs la magazinele obisnuite, ci mai degraba pe rafturile celor cu specific naturist. De obicei este vanduta in pungi de hartie sau carton, inchise la culoare pentru a conserva nutrientii. Aceasta faina poate fi pastrata la temperatura camerei pana cand deschizi punga. Dupa aceea este recomandat sa o tii in frigider pentru a preveni umezeala si dezvoltarea particulelor de mucegai. Daca ai de gand sa o pastrezi timp de mai mult de 5 luni cel mai bine este sa o imparti in portii mici si sa o pui la congelator. sursa: eva.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.