Ce este sindromul ovarelor polichistice si cum ne dam seama daca sunteti afectate

0
87

Aceasta afectiune apare odata cu aparitia unor chisturi de dimensiuni mici la nivelul ovarelor. Captuseala acestora incepe sa se ingroase. Desi tinde sa apara mai ales in perioada adolescentei, sindromul ovarelor polichistice se poate dezvolta oricand in perioada de reproducere. Acnee, ten gras, matreata, pete pe piele, crestere in greutate, depresie, infertilitate, sunt doar cateva din problemele de sanatate ce pot aparea femeilor. Totul ar putea fi din cauza sindromul ovarelor micropolichistice.

”Toamna cosurile explodeaza cu forta. Pe de o parte din cauza schimbarii starii de hidratare cutanata, pe de alta parte din cauza schimbarii obiceiurilor alimentare si ale vietii de zi cu zi si nu in ultimul rand, din cauza persistentei cauzelor interne.  Uneori, cremele nu sunt suficiente pentru rezolvarea cu totul a afectiunii in sine si va trebui ca medicul dermatolog sa ceara ajutorul medicului ginecolog sau endocrinolog. Daca constatam ca ne cade parul sau dimpotriva, cresterea parului in zone nedorite pentru femei este cu atat mai important sa ne gandim la factorul ginecologic sau hormonal” spune Viviana Iordache, medic dermatolog, la Antena1. 

”Sindromul ovarelor micropolichistice este o afectiune care afecteaza intreg organismul si se manifesta printr-un dezechilibru hormonal. Aceste femei prezinta foarte multi foliculi la nivelul ovarelor, dar nu au capacitatea de a se matura si de a produce ovulatia. Acest sindrom se declanseaza de obicei odata cu intrarea la pubertate, deci la fete foarte tinere si se manifesta prin lipsa menstruatiei sau acnee, dar poate sa apara si la 30-35 de ani odata cu cresterea brusca in greutate, iar femeile care nu au menstruatie pot avea infertilitate prin lipsa ovulatiei. Tratamentul se concentreaza pe simptomatologie. Scaderea in greutate poate duce la reinstalarea menstruatiei si a ovulatiei si femeile sa devina din nou fertile. Femeile care vor un bebelus trebuie sa faca un tratament de stimulare ovariana sau inseminare sau fertilizare in vitro. Doar in cazuri foarte grave se ajunge la tratament chirurgical” a adaugat doctorul Erna Stoian, medic obstetica-ginecologie, potrivit clicksanatate.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.