Alege cu cap si nu evita gustarile dintre mese

0
46

Cei mai  multi oameni se feresc sa ia o gustare intre mesele principale, din frica de a nu se trezi cu  kilograme in plus. Altii, dimpotriva, apeleaza la acest truc pentru a slabi. Nutritionistii ne recomanda sa ne bucuram de gustarile intre mese si atunci cand vrem sa slabim, dar si atunci cand dorim sa mai punem pe noi niste kilograme. Ce inseamna o gustare sanatoasa?

In primul rand, pentru a evita ca gustarea sa devina un ciugulit permanent, beti apa suficienta: de cele mai multe ori, noi simtim nevoia de a rontai ceva din cauza faptului ca ne e sete. Inainte de a va apuca de ciugulit, beti una, doua ani de apa, eventual un ceai. Daca nevoia de rontait a disparut, inseamna ca nu va era cu adevarat foame.

Procedand in acest fel, veti reusi sa respectati pauzele alimentaresi veti da timp organismului pentru a metaboliza hrana. Altfel, ne simtim obosite si devitalizate. Iata cu ce gustari sanatoase te poti delecta fara probleme: Nuci, seminte si migdale (crude) – sunt gustarea perfecta mai ales pentru cei ce merg la serviciu. Cantitatea mare de fibre si grasimi omega 3 confera o senzatie de satietate de lunga durata; Iaurt cu cereale integrale – pe langa faptul ca reprezinta o gustare foarte satioasa, organismul se va bucura de complexul de vitamine B, ccare ne da energie; Batoane proteice – daca ai pofta de o gustare dulce, exista pe piata o gama larga de batoane proteice sanatoase pentru slabit sau pentru definirea masei musculare. Atentie sa nu contina zahar alb si grasimi hidrogenate/ partial hidrogenate sau alte ingrediente din „lista neagra“; Fructe/ smoothie de fructe –o gustare usoara si energizanta, o sursa excelenta de antioxidanti..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.