Obiceiuri zilnice care iti afecteaza tenul

0
54

Chipul este cartea noastra de vizita, dar in acelasi timp, si cea mai expusa parte a corpului, deci are nevoie de o grija mai mare. Inevitabil, exista cateva obiceiuri care iti afecteaza tenul, dar vestea buna este ca acestea pot fi evitate.

Dormi mai putin de 6-8 ore pe noapte. Se numeste „somnul de frumusete” cu un motiv. Pe timp de zi, pielea functioneaza ca un scut impotriva factorilor externi, dar pe timp de noapte, ea intra in stadiul de reparatie si regenerare. Somnul este primul pas in rutina ta de ingrijire, deoarece noaptea nu ai contact cu soarele, poluare sau stres. Mai mult decat atat, sa nu te culci niciodata fara sa aplici crema hidratanta. Noaptea, apa se evapora, lasandu-ti astfel pielea uscata. Opteaza pentru creme hidratante de noapte cu texturi usoare, bogate in ingrediente ce sporesc umiditatea (cum ar fi glicerina) si antioxidanti.

Esti stresata. Daca nu te simti bine, nici pielea ta nu se simte bine. Daca nu stai bine pe plan psihic si emotional, nici rutina ta de ingrijire nu este (cel mai probabil) pusa la punct. Stresul afecteaza echilibrul hormonal. Astfel, porii tai se pot mari si te poti confrunta cu aparitia cosurilor, deoarece productia de sebum creste. Sau, din contra, ea scade, fapt care duce la o piele uscata si crapata. Daca viata ta ajunge intr-un punct haotic, repara lucrurile pe care poti sa le controlezi: o dieta echilibrata, un somn odihnitor si o rutina de ingrijire simpla, dar eficienta. Nu uita sa te focusezi pe ochi. Pielea din acea zona este mai subtire si predispusa ridurilor. Foloseste produse bogate in vitamina B3 si Vitamina C pentru protectie.

Iti atingi fata prea des. Daca ai obiceiul de a-ti atinge oricare zona a fetei, este timpul sa te opresti. Palmele sunt cele mai des folosite parti ale corpului, prin urmare se acumuleaza bacterii la nivelul lor. In momentul in care ele intra in contact cu fata, bacteriile patrund in pori si provoaca eruptii. Spala-te cat de des posibil pe maini si tine-le departe de tenul tau. Acelasi lucru se aplica si telefonului. Cu cat vorbesti mai mult la telefon, cu atat ecranul lui iti atinge pielea si o incarca. Avand in vedere ca este aproape imposibil sa renunti la vorbitul la telefon, poti alege sa te folosesti de casti.

Te expui prea mult la soare. Nu trebuie neaparat sa locuiesti intr-o zona tropicala. Razele ultraviolete sunt emise oricand pe timp de zi, indiferent de starea vremii. Desi vitamina D pe care o luam din soare este benefica tenului, expunerea indelungata cere o anumita protectie. Razele ultraviolete afecteaza pigmentii din piele si te poti trezi cu pete sau depigmentari permanente. Nu trebuie neaparat sa aplici crema pe care o folosesti la plaja, ci exista si alte produse care contin FPS de care ai nevoie, cum ar fi anumite fonduri de ten, primere sau creme hidratante.

Dormi mereu pe o singura parte. Unele studii conrfirma faptul ca dormitul pe o singura parte mai multe nopti la rand dauneaza pielii de la nivelul fetei. Partea care apasa pe suprafata pernei este supusa presiunii si va dezvolta riduri sau denivelari care pot deveni, in timp, permanente. Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru a preveni acest lucru este sa dormi pe spate.