Cunoscuta antrenoare de fitness Cori Gramescu ne invata cum si ce sa mancam de sarbatori pentru a nu pierde lupta in fata kilogramelor. „Fiecare alege sa scape de kilogramele in plus in felul sau. Unii isi iau o perioada de precautie inainte de sarbatori, mananca mai putin pentru „a face loc“ bunataturilor facute de mama, in timp ce altii aleg sa mearga la sala dupa perioada aglomerata a sarbatorilor pentru „a scapa“ de kilogramele in plus, noteaza adevarul.ro. Ei bine, ce ati spune daca v-as zice ca daca faceti combinatiile potrivite de mancaruri in perioada sarbatorilor nu va trebui sa stati la discutii lungi cu cantarul?“, propune Cori Gramescu.
La micul-dejun putem savura o felie de cozonac alaturi de o cana de lapte batut degresat, iar daca simtim nevoia de o gustare, ne putem bucura de o Inka cu portocale. Pranzul poate fi compus dintr-o portie de carne, fie ea de porc sau de pui, gatita corespunzator la cuptor, fara ulei, impreuna cu o salata. Putem incerca si o portie de sarmale din carne de curcan sau orice alta carne slaba. Pentru cina, o salata bogata in cruditati sau o portie de peste sunt optiuni perfecte. Seara, putem savura o cana de Inka cu scortisoara.
Un lucru foarte important este ca la aceste mese desertul nu poate fi inclus, el poate inlocui o gustare, asta doar daca nu il inlocuim cu un fruct. De asemenea, pentru a ne tine kilogramele sub control, alcoolul nu ar trebui consumat la masa, iar cantitatea de doua pahare de vin rosu pe zi nu ar trebui depasita. Dulciurile pot fi consumate si ele la micul-dejun, dar nu dupa masa. Atat fructele, cat si desertul trebuiesc mancate pana in ora 14.00. Acestea pot tine locul micului-dejun sau al gustarii dintre mese. Cori Gramescu a facut si un top al celor mai nepotrivite combinatii de mancare din perioada sarbatorilor:
– sarmale cu friptura si cozonac, toate la aceeasi masa;
– carne grasa cu cartofi, mamaliga sau paine;
– alcool in exces impreuna cu preparatele traditionale de Craciun.