Palpitatiile pot duce la moarte subita. Cine sunt cei mai afectati de aritmiile cardiace

0
61

Aritmia cardiaca se caracterizeaza prin modificari ale ritmului normal al inimii si poate fi una dintre cauzele mortii subite in rândul persoanelor in vârsta si al sportivilor, precum fotbalistii, potrivit unui cardiolog mexican, citat sâmbata de EFE.

Potrivit medicului Eduardo Liceaga, aritmiile sunt foarte des intâlnite la vârstnici (deoarece au mai mari probabilitati sa sufere de boli cardiace si alte probleme de sanatate, scrie Agerpres. În timp ce fotbalistii, ca urmare a efortului impus inimii, isi pot pierde cunostinta si deceda subit in timpul unei partide, a declarat medicul de la serviciului de cardiologie al Hospital General din Mexic.

Ceasornicul natural al inimii – o masa mica de celule speciale ce formeaza nodulul sinoatrial – poate functiona defectuos si poate dezvolta o rata anormala a impulsului electric. Specialistul a explicat ca frecventa cardiaca normala la o persoana este de intre 60 si 100 de batai pe minut. Totusi, exista ocazii in care frecventa este mai mica de 60 de batai pe minut, numita bradicardie, sau de peste 100 de batai pe minut, situatie care genereaza tahicardie. De obicei tahicardia este insotita de simptome ca dureri in piept, palpitatii, dureri de cap, ameteli.

Bradicardia este deseori insotita de scaderea tensiunii arteriale, ceea ce poate provoca simptome precum oboseala, dispnee (respiratie dificila), ameteli sau stari de lesin. Ambele situatii afecteaza sistemul electric al inimii si sunt provocate de boli cronice degenerative, precum hipertensiunea arteriala. Cardiologul mexican a subliniat ca variatiile in palpitatiile inimii pot fi prezente la orice vârsta, desi la populatia infantila este vorba de o situatie provocata de o malformatie congenitala, care in unele cazuri poate fi corectata chirurgical. Totusi, el a recomandat persoanelor care sufera de vreo boala cronica degenerativa, precum diabetul sau insuficienta renala, sa efectueaza un control de specialitate adecvat pentru a evita orice afectiune a inimii.(A.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.