Neadevaruri despre diete si slabire

0
97

O dieta care a dat roade in cazul cuiva circula de la o persoana la alta mai ceva ca stirile mondene. Si, la fel cum fiecare percepe si proceseaza stirea in stilul propriu, tot asa fiecare organism „digera” in felul lui secretele dietetice. Iata cateva care nu sunt universal valabile: Mancatul dupa ora 20 ingrasa. Important este ce mananci, nu cand mananci. Un aliment are acelasi continut caloric indiferent de momentul in care il consumi. Ideea ca metabolismul este incetinit pe timpul noptii si ca alimentele mancate tarziu nu se pot digera nu e neaparat reala (nu-i asa ca ti s-a intamplat sa te trezesti dimineata cu senzatie de foame, desi in ajun ai mancat dupa ora 20?)

 Infometarea e cea mai eficienta cura de slabire. Daca te abtii mai mult de 12 ore de la mancare, metabolismul tau va deveni lenes, ceea ce inseamna ca iti va fi foarte greu sa pierzi in greutate. Unele alimente ard grasimile. Se spune ca grepfrutul si varza (celebra ciorba de varza) ar avea astfel de proprietati. Adevarul e ca unele alimente – printre care acestea doua – pot accelera metabolismul, insa monotonia creata de consumul lor abuziv te impiedica sa mananci cantitati mari. Astfel, ele nu mai sunt capabile sa ajute la consumarea caloriilor acumulate din alte alimente.

Daca vrei sa slabesti, trebuie sa elimini complet grasimile. Este valabil doar pentru grasimile saturate, cele care se gasesc in preparatele de tip fast-food. Dar exista si grasimi „bune” (nuci, seminte, alune neprajite, ulei virgin de masline presat la rece, avocado, somon, macrou, hering), care, consumate inainte de mesele principale, te impiedica sa mananci cantitati mari de alimente.