marți, 30 aprilie, 2024

Cat de des trebuie sa-ti schimbi periuta de dinti?

Distribuie:

Publicat:

Spalatul pe dinti este ca o activitate pavloviana pentru oameni. Conform Asociatiei Dentare Americane, periuta de dinti sau capul periutei de dinti electrice trebuie schimbat o data la 3-4 luni. Astfel putem sa ne gandim la periuta de dinti ca la un obiect sezonier.

Dentistul Keith Arbeitman afirma ca un alt indiciu al faptului ca trebuie sa-ti schimbi periuta  se afla in flexibilitatea perilor. „Odata ce perii incep sa se curbeze, nu te mai spala pe dinti corespunzator”. Conform descopera.ro, care citeaza Curiosity, Arbeitman mai recomanda trecerea limbii, ocazional, pe suprafata dintilor. Daca acestia nu se simt curati, periuta de dinti probabil trebuie schimbata.

Ce se intampla daca nu iti schimbi periuta de dinti cand trebuie? Printre perii acesteia se pot acumula bacterii si murdarie. Conform unui studiu din 2015, periutele de dinti din baie ce nu au capac de protectie sau nu sunt depozitate intr-un loc inchis pot fi contaminate cu fecale. Acest lucru este mai periculos atunci cand traiesti cu o alta persoana in casa, deoarece fecalele altei persoane contin „bacterii, virusuri si paraziti ce nu fac parte din flora ta normala”.

Desi amplasarea unui cap de protectie pe periuta de dinti ajuta la evitarea contaminarii cu fecale, acest lucru poate duce la dezvoltarea bacteriilor, daca perii sunt umezi atunci cand este amplasata. Un studiu din 2007 arata ca periuta de dinti ar trebui amplasata vertical dupa spalare pentru a se usca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img