Efect nebanuit al unui vaccin comun: previne diabetul de tip 1!

0
81

Daca in intreaga lume cazurile de diabet de tip 1 sunt din ce in ce mai multe, in Australia lucrurile stau invers. Deloc intamplator, dupa cum arata un studiu recent.

Incepand cu anii '80, numarul copiilor din aceasta tara diagnosticati cu diabet de acest tip a inceput sa scada, iar aceasta ar putea fi urmarea faptului ca aici programul vaccinurilor este respectat "la sange", parintii care nu vor sa-si imunizeze copiii pierzand o gramada de beneficii banesti.

O cercetare recenta aparuta in jurnalul medical JAMA Pediatrics a aratat ca acest declin neasteptat al cazurilor de diabet de tip 1 a inceput imediat dupa introducerea vaccinului anti-rotaviral, noteaza ziare.com. "Desi nu este o concluzie finala, studiul sugereaza ca prevenirea infectarii cu rotavirus prin vaccinare a redus si riscul de diabet de tip 1 in cazul unor copii care prezentau risc genetic", a explicat autorul studiului, Len Harrison, de la Universitatea din Melbourne.

Chiar daca vaccinul nu opreste practic aparitia bolii in toate cazurile, cu siguranta protejeaza. Studiul de fata deschide un nou capitol in cercetare, urmand sa fie analizata pista ca nu cumva infectia cu rotavirus este un factor declansator pentru diabet. A.M.