Cate oua putem manca pe zi fara riscuri

0
92

Sunt o sursa importanta de calciu, proteine si vitamine, dar nu pot fi consumate la discretie. Nutritionistii explica ce contine un ou si care este cantitatea recomandata pentru ca acest aliment sa nu devina nociv pentru organism. Ouale sunt o sursa bogata de substante nutritive, proteine de inalta calitate, vitamine si minerale. Contin vitamina A, vitamina B2, riboflavina, vitamina B12, vitamina D, selenium, iod, acid folic, biotina, acid pantotenic, colina si alte minerale esentiale si oligoelemente, inclusiv fosfor. Dr. Nick Fuller, de la Institutul de American de Obezitate, sustine ca un consum de pana la 12 oua pe saptamana nu creste riscul de aparitie a problemelor cardiace, potrivit adevarul.ro. Totusi, specialistul atrage atentia ca numarul optim se stabileste in functie de greutatea corporala, sex, stil de viata, consumul zilnic de calorii si obiceiurile alimentare, dar si de starea de sanatate. Scoala Medicala de la Harvard, SUA, recomanda, in medie, un ou pe zi, pentru a beneficia de un nivel sanatos de colesterol bun si pentru a intari si mentine sanatatea inimii. Intr-un ou de dimensiune medie, care are aproximativ 78 de calorii, gasim 6,29 g de proteine, 25 mg de calciu, 0,59 mg de fier si 112, 7 mcg de colina. De asemenea, un ou ne poate furniza 22 mcg de acid folic, 260 UI de vitamina A, 44 UI de vitamina D si 176 mcg de luteina si zeaxantina, precum si complexul de vitamine B, in cantitati mici. S.D.