Ce trebuie sa stii daca vrei par mai lung peste noapte

0
76

Extensiile, mesele si intinderea parului sunt solutii de infrumusetare care, pe termen lung, pot duce la caderea parului. Este semnalul de alarma tras de medicii spanioli, potrivit cotidianului El Mundo. Acestia au constatat ca lungirea artificiala a parului afecteaza calitatea acestuia. Firele isi pierd stralucirea, devin friabile si, in cele din urma, cad, rezultand portiuni intregi de scalp fara par. Chelia produsa de mesele de par a primit si o denumire: alopecie prin tractiune. Aceasta se produce ca urmare a agresarii parului natural prin metodele de prelungire: aplicare de mese sau extensii, prin lipire sau impletire… „Tractiunea exercitata de extensii grabeste caderea parului, mai ales la pacientii care il au deja debilitat. Parul nu se aeriseste suficient, isi pierde stralucirea si textura“, a precizat dr. Juan Ferrando, medic la serviciul de dermatologie al Spitalului Clinic din Barcelona.

Toate acestea se intampla din cauza ca radacina firului de par este programata genetic sa suporte o anumita greutate. Acest tip de alopecie se remediaza inlaturand cauza. Pentru prevenirea alopeciei prin tractiune se recomanda ca, atunci cand mergeti la coafor, sa va prindeti extensii sau mese de cel mult doua ori mai lungi decat parul dumneavoastra natural.                                           

Agresiunea mecanica a firelor de par este o alta cauza freventa de alopecie. Perierea agresiva, spalarile prea frecvente, vopsitul, decoloratul, permanentul, intinderea mecanica a parului sunt asemenea cauze. Expunerea prelungita la soare, poluarea atmosferica, fumatul, alcoolul si cafeaua pot provoca, de asemenea, alopecie. În cazul alopeciei, este important ca tratamentul să fie început cât mai devreme pentru a încetini căderea părului. Recomandăm pacienților cu istoric familial de alopecie să programeze din timp o consultație.