Ceaiul care trateaza astmul, diabetul si scade colesterolul

0
86

Ceaiul de busuioc este un remediu natural folosit la tratarea unei mari varietati de boli, precum astmul, diabetul si colesterolul ridicat. Religia hindusa venereaza planta si pentru semnificatia ei religioasa. Busuiocul, o planta din familia mentei, este originar din India si Asia. Este o planta aromatica cu un puternic miros, folosita in sosul pentru spaghete, tocanite si retetele ce contin rosii. Busuiocul este o sursa de vitamine si alti nutrienti. Studiile arata ca aceasta planta are proprietati anti-bacteriene si anti-inflamatorii, luptand impotriva problemelor intestinale, a durerilor intestinale si a ulcerului. 

In aromaterapie, busuiocul este folosit la indepartarea oboselii mentale.
Ceaiul de busuioc este bautura obtinuta din prepararea plantei mentionate.

Prepararea ceaiului de busuioc: Aduceti apa si frunzele de busuioc la punctul de fierbere (intr-un ibric mic). Micsorati temperatura si permiteti-i sa se linisteasca timp de 3-4 minute. Adaugati frunzele de ceai sau pliculetele si zaharul, dupa gust. Lasati sa dea in clocot. Opriti sursa de caldura. Strecurati ceaiul, turnati-l in cani si adaugati lapte dupa gust.

Conform studiilor, ceaiul de busuioc este folosit cu success in: tratarea colicilor intestinale, a ulcerului gastric si balonarea/umflarea abdomenului / Tratarea anorexiei / Lupta impotriva infectiilor tractului urinar / Tratarea diareei / Vindecarea leziunilor si a inflamatiilor din cavitatea bucala / marirea abilitatii organismului de a rezista la stress. In industria farmaceutica busuiocul intra în componenta ceaiurilor medicinale (o lingurita de busuioc la o cana de apa, se bea de 3 ori pe zi) recomandate pentru tratamentul asmului bronsic și a tusei convulsive, iar preparatele farmaceutice pe baza de busuioc sunt benefice in: afectiuni digestive, anorexie, colici intestinali, diaree, ca tonifiant al sistemului nervos, ca remediu antispasmodic sau in combaterea unor procese inflamatorii ale cailor respiratorii (inhalatie de abur cu ceai de busuioc dimineata si seara inainte de culcare). Ceaiul de busuioc stimuleaza pofta de mancare si alina durerea de cap, iar pentru femeile insărcinate este benefic in sporirea lactatiei.