Mituri depre frumusete

0
68

Cand vine vorba de ingrijire, ne lovim de numeroase "vorbe din popor" despre care nu stim cine le-a spus, cand si daca sunt adevarate. Am mai strans cateva din aceste "mituri", m-am informat si vi le ofer mai jos explicate, in speranta ca vor fi de ajutor in ingrijirea zilnica a pielii voastre: 

Daca pierzi colagen din piele, poti sa readuci elasticitatea ei prin creme specializate. FALS: Niciodata colagenul din piele nu va putea fi inlocuit cu ajutorul unei creme. Colagenul este o proteina ce se afla in straturile inferioare ale pielii si este cheia in a detine o piele ferma si tanara. Celulele de colagen sunt prea mari pentru a penetra pielea de la exterior spre interior. De aceea, cea mai buna solutie pentru a nu pierde elasticitatea pielii este sa ne ferim de factorii ce degradeaza colagenul, precum razele soarelui, fumul de tigara, poluarea si stresul. 
  
Daca aplici doua creme cu factori de protectie solara diferiti, poti fi protejata mai mult. FALS: Daca amesteci un procent de apa cu 2 procente de lapte, nu rezulta 3 procente. Aceeasi logica se aplica si in cazul cremelor cu SPF, nu se aduna facorul de protectie. Fiecare crema are o compozitie diferita si functioneaza in mod diferit. Daca vrei sa te protejezi, atunci foloseste o crema cu SPF peste 30 si nu incerca sa aduni acest SPF din mai multe creme.
  
Vasul de incalzire  a cerii de la salonul de cosmetica este foarte igienic. FALS: Nu acuz pe nimeni, dar am observat de multe ori ca se foloseste aceeasi paleta de aplicare a cerii pentru mai multe cliente. Astfel, microbii sunt transferati de pe pielea unei cliente prin paleta direct in vas si transmisi mai departe. Iar orice mediu intunecat si umed este o adevarata crescatorie de bacterii. 
  
Punctele negre apar ca o cumulare de mizerie in pori. FALS: Ai observat ca spalarea regulata a fetei nu face sa dispara aparitia punctelor negre. Aparitia punctele negre este cauzata de uleiul natural al pielii si de celule moarte care in drumul lor spre suprafata sunt prinse in foliculi. Astfel se formeaza acel cumul vizibil de materie inchisa la culoare. Acidul salicilic este cel mai eficient in combaterea punctelor negre. 
  

Pilele de unghii nu au nevoie de igienizare. FALS: Fie ca sunt din metal sau carton, pilele de unghii pot fi populate de bacterii sau ciuperci. Orice unealta care vine in contact cu trupul tau sau al altcuiva poate aduna uleiuri si celule moarte care construiesc un teren de cultura pentru bacterii. De aceea, este bine sa igienizezi aceste unelte si sa eviti sa le imprumuti. 
  
Picaturile de ochi vor oferi intotdeauna luminozitate ochilor. FALS: Termenul de intotdeauna nu poate fi aplicat in cazul folosirii picaturilor de ochi. Aceste produse pot, intr-adevar, ajuta in vasoconstrictie, astfel incat sa micsoreze roseata ochilor. Folosirea prea frecventa a picaturilor de ochi poate sa creeze un baraj de protectie al vaselor, astfel ca picaturile nu vor mai avea efect.
  
Nimic din ceea ce as manca nu ar putea sa ma ajute la imbunatatirea aspectului celulitei. FALS: Ironia este ca poti imbunatati aspectul celulitei prin ceea ce mananci. Celulita este partial genetica, prin urmare nu poti scapa de ea definitiv numai prin ceea ce mananci, dar ingerarea de alimente care ajuta la intarirea vaselor de sange, a colagenului si a fibrelor de elastina a demonstrat ca poate imbunatati aspectul celulitei. Astfel, poti incerca o dieta alcatuita din oua si soia (bogate in lecitina ce repara celulele), miez de nuca, peste oceanic, ulei de masline si fructe de padure (bogate in minerale, beta caroten si antioxidanti). 
  
O crema anticearcan te poate scapa de cearcane pentru totdeauna daca o folosesti regulat. FALS: Din pacate, trebuie sa dai vina pe genele tale daca cearcanele nu vor sa dispara. Pentru cei mai multi oameni care se lupta cu cearcanele, genetica este vinovata. Acestea nu pot fi inlaturate, ci doar ascunse, deoarece nu-ti poti schimba ADN-ul si pielea subtire din jurul ochilor cu o crema. Dar daca cearcanele sunt numai rezultatul unui mod de viata stresant, atunci cremele ce contin hidroquinona, acid kojic si acid glycolic pot ajuta la disparitia lor. 
  
Uleiul este cel mai bun remediu pentru pielea uscata. FALS: Una dintre cele mai comune cauze ale pielii uscate este lipsa exfolierii. Daca nu indepartezi celulele moarte de pe corp, evident ca pielea va fi uscata. Si daca adaugi un strat de ulei pe piele, acesta nu va reusi sa penetreze stratul de celule moarte si nu va avea niciun efect. Astfel, pentru a trata pielea uscata, exfoliaza bine si apoi foloseste o crema sau un ulei hidratant ce contin acid hialuronic ce atrage apa.
  
Inlaturarea parului nedorit prin radere cu lama face ca firul de par sa creasca mai gros. FALS: Este un mit ce se pare ca nu isi pierde deloc din putere. Inlaturarea parului cu lama de ras nu ingroasa firul de par. Grosimea firului tine de genetica si nimic nu poate schimba asta. Singura diferenta este faptul ca firul de par este taiat, nu este smuls din radacina si in momentul in care creste pare mai aspru, dar nu este in niciun caz mai gros.