Cum poti scapa de osteoporoza cu ajutorul cojilor de oua

0
89

Odata cu inaintarea in varsta, toate persoanele incep sa aiba probleme de sanatate, mai mici sau mai mari. Fie ca este vorba despre probleme ale articulatiilor sau despre probleme cardiace ori de probleme de alta natura, trebuie sa luam masuri de la primele simptome.

Cele mai multe persoane se confrunta odata cu inaintarea in varsta cu osteoporoza. Aceasta este o afecţiune metabolica scheletala caracterizata prin scaderea masei osoase si degradarea ţesutului osos, crescand fragilitatea osului si astfel susceptibilitatea la fracturi.

Pentru ca nu exista simptome pana la prima fractura, osteoporoza este considerata o boala „silentioasa”. Este cea mai frecventa boala metabolica din lume, iar dupa varsta de 50 de ani, riscul de a dezvolta osteoporoza creste, 40% dintre femei si 13% dintre barbati ajungand sa prezinte cel putin o fractura osteoporotica, noteaza revistateo.ro.

Inca din tinerete, vizita la medic pentru o analiza de osteoporoza este necesara, pentru a vedea cat de predispus esti sa faci aceasta boala.

Printre primele semne ale osteoporozei se numara: durerile de spate, cauzate de tasarea vertebrelor, cele de la nivelul soldului sau membrelor inferioare. Scaderea in inaltime, postura incovoiata, ingreunarea incapacitatii motorii, precum si dificultatea de a depune efort si de a ridica greutati sunt alte semne.

Cakciul este mineralul esential pentru prevenirea osteoporozei. Organismul pierde calciu in fiecare zi prin piele, unghii, par, transpiraţie, urina si materii fecale, asa ca este foarte important ca sa primeasca o cantitate suficienta.

Necesarul de calciu creste pe masura ce imbatranim, in special atunci cand intervine menopauza, iar nivelul hormonului estrogen scade semnificativ. Pe langa suplimentele de calciu pe care le poti lua la recomandarea medicului, mai poti folosi si cojo de oua.

Desi cojile de ou par inutile si sunt adesea aruncate la gunoi, studiile au aratat ca acestea sunt o sursa excelenta de calciu natural. In compozitia lor s-a descoperit aproximativ 93% calciu si alte minerale necesare pentru sanatate, precum fosfor, magneziu, siliciu, sodiu, potasiu, fier.

Se spune despre compozitia cojii de ou ca este similara cu cea a oaselor umane, a dintilor si a maduvei spinarii si cp nu ar trebui sa le aruncam atunci cand consumam oua.

Coaja de ou poate accelera foarte mult vindecare fracturilor osoase, iar atunci cand e cazul luati de 3 ori pe zi cate o lingurita de pulbere de coaja de ou.

Este necesar sa se agite pulberea intr-un pahar de ceai sau apa plata si sa beti tot amestec. Pentru cei care sufera de osteoporoza sau arsuri la stomac, se amesteca o jumatate de lingurita de pulbere cu iaurt, lapte sau suc de fructe.