De ce ar trebui sa aplici ulei pe fata, chiar daca ai acnee

0
71

Un ten neted si curat poate parea uneori un ideal greu de atins daca descoperi acnee pe piele de fiecare data cand te uiti in oglinda. Cu toate acestea, aplicarea unui ulei poate aduce avantaje majore pentru echilibrarea tenului. Pielea ta isi va recapata stralucirea, va obtine hidratarea de care are nevoie, iar leziunile acneice se vor vindeca mai usor, fara sa cauzeze semne sau decolorarea pielii.
 
Uleiurile pe care le aplici pe fata ofera o hidratare usoara, dar foarte eficienta. Contin cantitati ridicate de vitamine si antioxidanti, ingrediente esentiale care protejeaza pielea de actiunea nociva a radicalilor liberi si a razelor ultraviolete, principalii inamici ai unui ten catifelat, fara semne de imbatranire sau acnee. 

In plus, actioneaza sinergic cu restul produselor pe care le utilizezi. Vor favoriza patrunderea in piele a ingredientelor din cremele pe care le folosesti si vor reduce iritatiile cauzate de tratamentele specifice pentru acnee. De asemenea, se absorb rapid in piele, fiind mult mai utile decat cremele foarte grase, care iti lasa tenul lipicios si stralucitor. Daca alegi cu atentie uleiul pe care il aplici pe ten nu vei avea probleme cu senzatia de film gras la suprafata pielii, fiind prevenite cosurile noi.
 

Cel mai important lucru este sa alegi uleiul potrivit pentru a te bucura de hidratare fara sa favorizezi inflamarea tenului sau agravarea acneei. Evita uleiul mineral pentru ca iti va astupa porii, crescand foarte mult riscul de aparitie a cosurilor si a punctelor negre. Potrivit specialistilor, este indicat sa te indrepti spre uleiurile din surse vegetale pentru a trata pielea bland, evitand efectele nedorite.
 
Iata care sunt principalele recomandari pentru uleiurile pe care le poti folosi pentru fata:
 
1. Pentru tratarea cosurilor: uleiul de arbore de ceai. Desi peroxidul de benzoil, acidul salicilic sau retinoizii sunt ingrediente utile pentru tratarea leziunilor acneice, ai la dispozitie si o alternativa naturala daca vrei sa eviti complet ingredientele artificiale. In cadrul studiilor realizate s-a constatat ca uleiul de arbore de ceai are un efect antibacterian intens si ca poate trata acneea usoara pana la moderata.
 
2. Pentru productia excesiva de sebum: uleiul din samburi de struguri si uleiul de argan. Uleiul din samburi de struguri este recomandat pentru hidratarea tenului afectat de acnee din doua motive. In primul rand va reduce excesul de sebum fara sa usuce pielea sau sa favorizeze aparitia liniilor de deshidratare, iar in al doilea rand furnizeaza o doza ridicata de antioxidanti, care nu permit degradarea tesuturilor si previn formarea semnelor. Uleiul de argan te va ajuta sa obtii mult mai usor aspectul mat si satinat al pielii si vei vedea ca dupa cateva zile vei folosi din ce in ce mai rar pudra pentru a elimina luciul inestetic. De asemenea, actioneaza rapid impotriva ridurilor si a semnelor, astfel incat vei redescoperi cat de frumos poate fi tenul tau in lipsa cicatricilor si a liniilor de deshidratare favorizate de tratamentele agresive pentru acnee. 
 
3. Pentru uniformizarea nuantei pielii: uleiul de macese. Acest ulei contine o cantitate ridicata de acizi grasi esentiali, care vor reface nivelul optim de hidratare a pielii si favorizeaza procesul de refacere a tenului. In plus, contine vitamina A, care stimuleaza productia de colagen, fiind solutia naturala pentru reducerea decolorarii pielii provocate de acnee si a petelor pigmentare cauzate de expunerea excesiva la soare. Daca iti doresti sa obtii efectul retinoizilor fara efectele secundare ale produselor conventionale aceasta este alegerea potrivita pentru tine.
 
4. Pentru inrosirea pielii si iritatii: uleiul de avocado. Exista un motiv pentru care majoritatea mastilor pentru fata si par contin ulei de avocado. Acest fruct este foarte delicat cu pielea, contine multa vitamina E si Omega 3, fiind ideal pentru calmarea pielii iritate sau inrosite. Este un tratament util pentru acnee si rozacee sau pentru arsurile solare. sursa: eva.ro