Transpiratia este influentata in special de gradul de efort si de temperatura. Insa, transpiratia se mai instaleaza si atunci cand corpul incearca sa se lupte cu germenii infectiosi. Transpiratia poate fi destul de incomoda in anumite situatii. Aceste persoane sunt extrem de constiente de problema pe care o au si incearca sa o ascunda sau sa o controleze, se streseaza foarte tare, stresul declanseaza un raspuns neuro vegetativ si atunci aceste mecanisme neurovegetative stimuleaza mai mult glandele sebacee, iar hipertranspiratia va fi mai abundenta. E ca un cerc vicios, ceea ce va conduce intr-un final la o stare de anxietate, chiar depresie, de scadere a respectului de sine si chiar de izolare socio-profesionala.
In ceea ce priveste tratamentul, exista un tratament rapid si usor de efectuat care dureaza 10,15 minute in cabinetul medicului sepecialist si consta in injectarea la nivelul zonei afectate de toxina botulinica. Multi pacienti cand aud cuvantul toxina se sperie si as preciza faptul ca deja tratamentul are o vechime de piata de 20 chiar 30 de ani si are aprobare FDA pentru aceasta afectiune.
Iata cum puteti scapa de neplacerile provocate de aceasta prin 3 metode extrem de eficiente: Bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul reprezinta o solutie foarte practica impotriva transpiratiei excesive si a mirosului neplacut. Amestecati o cantitate mica de bicarbonat de sodiu cu putina apa. Luati un deget de amestec si aplicati-l la subrat. Masati pasta usor in piele, asteptati ca pielea sa se usuce complet, apoi indepartati surplusul cu un servetel. Lamaie. Zeama de lamaie este atat un bun deodorant cat si un antibacterian eficient. Puteti freca o felie de lamaie direct pe piele sau puteti pulveriza putin suc de lamaie ca sa preveniti transpiratia. Otet de mere. Otetul de mere omoara eficient bacteriile si elimina mirosul neplacut al transpiratiei. Otetul trebuie diluat cu apa si aplicat la subrat, o singura data pe zi este suficient pentru a da rezultate.