Nucile de cocos cresc in regiuni tropicale de mai bine de 4.500 de ani, dar au devenit tot mai cunoscute in prezent datorita gustului delicios si potentialelor beneficii pentru sanatate.
Spre deosebire de alte fructe bogate in carbohidrati, nucile de cocos contin mai degraba grasimi, dar si proteine, anumite minerale importante si o cantitate mica de vitamina B. Cu toate astea, nu sunt o sursa extraordinara de vitamine. Mineralele pe care le contine ajuta corpul sa functioneze corespunzator. Este un fruct bogat in mangan, esential pentru sanatatea oaselor si reglarea nivelului de colesterol. De asemenea, cocosul contine o cantitate mare de fier si cupru, care ajuta la formarea celulelor rosii de sange, la fel si seleniu, un antioxidant important care protejeaza celulele. Iata valorile nutritionale ale unei nuci de cocos crude:
Calorii- 354
Proteine- 3 grame
Carbohidrati- 15 grame
Fibre- 9 grame
Grasimi- 33 grame
Mangan- 75% din necesarul zilnic
Cupru- 22% din necesarul zilnic
Seleniu- 14% din necesarul zilnic
Magneziu- 8% din necesarul zilnic
Fosfor- 11% din necesarul zilnic
Fier- 13% din necesarul zilnic
Potasiu- 10% din necesarul zilnic