Veninul de albine trateaza durerile de articulatii

0
49

Veninul de albine este o substanta depozitata intr-o vezicula speciala a albinelor, produs de secretie glandulara, pe care aceasta il elimina atunci cand doreste sa se protejeze de un eventual pericol. Inca din antichitate au fost observate proprietatile terapeutice ale acestei substante atunci cand cei cu probleme reumatismale au realizat ca durerea trece dupa ce ii inteapa o albina.

Cel mai cunoscut efect al veninului de albine este acela ca poate preveni problemele articulare sau le poate chiar trata atunci cand sunt deja instalate. Lista afectiunilor în care veninul de albine poate fi un real ajutor este extrem de lunga. „În cadrul unor boli sistemice, cum ar fi, de exemplu: lupusul eritmatosistemic. Un alt gen de afectiuni în care veninul si-a dovedit eficienta sunt acestea care implica o afectare a structurii nervoase”, a explicat Catalina Craciun, medic apifitoterapeut. „De exemplu, dat fiind efectul foarte puternic antiviral al veninului de albine, verucile plantare pot fi foarte foarte frumos doar în cateva sedinte, în functie de cat este de veche, în functie de cat este de mare; cu acusorul de albina asezat direct pe veruca plantara, efectul împotriva papillomavirus este absolut miraculos. Deci este o terapie foarte buna în acest caz sau în suparatorul herpes. Se face micropunctura direct în vezicula si în 2-3 zile practic a disparut herpesul”, a mai completat Ramona Grosu, medic apifitoterapeut.

Numeroase studii au demonstrat faptul ca veninul de albine poate aduce ameliorari în scleroza multipla, o boala care provoaca degradarea constanta a nervilor si pentru care la ora actuala nu exista tratament, dar si în cazul multor altor probleme neurologice. În tara noastra însa legislatia nu permite folosirea pe scara larga a tratamentelor cu venin de albine.

Iata cateva componente ale veninului de albine: antibiotice; acid clorhidric; acid formic; saruri minerale; fosfataza; histamina – provoaca reactia alergica; proteine si aminoacizi cu sulf; lipide; glucide.  Indicatii: boli reumatismale; dureri – nevralgii, migrene
afectiuni cardiovasculare; unele forme de cancer. Contraindicatii: persoane cu alergie specifica la venin de albine; TBC; hepatite; nefrite; boli infectioase acute; diabet zaharat; boli venerice; insuficienta cardiaca; gravide. 

Mod de administrare: Direct, prin intepaturi de albina sau utilizand preparate farmaceutice din acest compus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.