E destul de greu sa-ti dai seaman daca ai deficienta de magneziu. Seamana cu o multime de alte afectiuni, intrucat magneziul este implicat in atatea procese ale corpului. Printre simptome se numara aritmii cardiace, depresie, probleme digestive, spasme musculare si multe altele. Cauzele sunt diverse, inclusiv unii „hoti de magneziu” care iti fura rezervele din organism fara sa ai habar.
Este greu sa identifici deficienta de magneziu ca sursa a problemelor tale atunci cand mineralul este implicat in atat de multe functii aparent nelegate din corpul tau. Ganditi-va – daca nu ati iesit cu scaun in trei zile, iti versi nervii asupra copiilor si va pierdeti cheile masinii, ati crede ca toate acestea s-ar putea explica prin deficienta de magneziu?
Mai mult, astfel de simptome nu sunt intotdeauna ceva de tratat. Constipat? Mananca mai multe fibre. Pentru temperamentul dvs., meditati. Sunteti uituc? Probabil vi s-a spus ca face parte din procesul normal de imbatranire. In realitate, un supliment de magneziu ar putea ajuta in toate acestea.
Deficienta de magneziu: simptome
Deficitul de magneziu este unul dintre acele lucruri care ii pacaleste pe medici. Pare o multime de alte conditii, deoarece magneziul este implicat in atatea lucruri. Studiile arata ca aproximativ 80% din oameni au un deficit de magneziu, iar efectele variaza. Cele mai frecvente simptome sunt: oboseala, dureri, probleme de dispozitie, crampe si spasme musculare, migrene, insomnie, tulburari cardiace, apetit scazut, constipatie, ceata pe creier, probleme de memorie, depresie, deficit de atentie.
Partea dificila este ca puteti avea un nivel scazut de magneziu si sa afisati unele dintre aceste simptome sau sa nu aveti semne vizibile. De la aritmii cardiace la depresie majora, deficitul de magneziu are consecinte grave.
Cum testati deficitul de magneziu
Testele de sange pentru magneziu nu sunt cele mai exacte, deoarece corpul tau stocheaza peste jumatate din magneziu in oase si tesuturile moi. Deci, daca iti testezi magneziul seric, rezultatul nu este concludent. Va trebui sa testati nivelurile intracelulare de magneziu. Exsita un test care masoara cantitatea de magneziu stocata in globulele rosii din sange.
Daca valoarea este sub 6,0 mg/dl, va trebui sa iei un supliment. Daca rezultatele laboratorului sunt raportate in mmol / L, inmultiti acest numar cu 2,43 pentru a obtine mg / dl si vedeti cat de aproape sunteti de 6,0. Acesta este un nivel functional. Este o idee buna sa va verificati si nivelul de vitamina D, deoarece magneziul si vitamina D lucreaza impreuna si si depind unul de celalalt pentru functionare si absorbtie. Sau puteti sa completati direct si cu un supliment de vitamina D intrucat majoritatea oamenilor nu obtin suficient din dieta.
Lucruri care-ti „mananca” magneziul din organism
Potrivit medicilor, adultii au nevoie zilnic de 375 mg magneziu. Si chiar este nevoie sa va acoperiti aceasta nevoie zilnic, pentru ca rezervele de magneziu se epuizeaza rapid in anumite conditii. Aceste lucruri pot functiona impotriva ta, epuizandu-ti corpul de magneziu:
Medicamente fara prescriptie medicala si prescriptie medicala. O gama larga de medicamente, cum ar fi antiacide, antibiotice, pilule pentru controlul nasterii, medicamente pentru tensiune arteriala, blocante ale acidului stomacal, diurertice. Unele boli epuizeazamai repede magneziul din corp: Crohn, afectiuni renale, boala celiaca, orice tulburare digestiva, diabet zaharat, deficit de acid gastric. Magneziul nu face casa buna cu alcoolul. Bauturile ocazionale sunt in regula, dar consumul regulat de alcool iti distruge depozitele de minerale, in special magneziul.
Stresul este un mare consumator din magneziu si reduce absorbtia acestuia. O cantitate mare de magneziu se consuma in timpul antrenamentelor intensive si prin transpiratie. De asemenea, acidul fosforic care se gaseste in toate bauturile racoritoare leaga magneziul, formand un compus insolubil.