Trei rețete de băuturi pe care să le servești de Crăciun

0
90

Intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă cu ajutorul acestor băuturi savuroase și atât de simplu de preparat încât le poți face chiar la tine acasă. Dacă vrei să îți impresionezi musafirii de Crăciun cu o masă îmbelșugată și câteva cocktailuri delicioase sau cauți inspirație pentru organizarea și aprovizionarea barului de Revelion, aceste rețete de băuturi nu te vor dezamăgi. Iar gustul lor îți va aminti mereu de frumusețea sărbătorilor de iarnă.

Hot Buttered Rum, băutura aromată perfectă pentru zilele reci

Hot Buttered Rum este una dintre cele mai populare băuturi de sezon și este ideală mai ales pentru persoanele cărora nu le place gustul înțepător de tărie, preferând băuturile mai „soft”. Dulce și caldă, această băutură poate fi preparată în cantități mari și depozitată în frigider, apoi reîncălzită, fără să își piardă aroma și savoarea. Secretul pentru a prepara un Hot Buttered Rum ca la carte este să alegi un rom bun ca acesta, care să aibă un gust dulce și delicat. După cum observi, se găsesc și la noi sortimente de rom brun sau negru, a căror culoare este perfectă pentru prepararea acestei băuturi.

Ingrediente:

Rom brun sau negru

1 linguriță de zahăr

1 felie subțire de unt

1 praf de scorțișoară

1 baton de scorțișoară

1 praf de nucșoară

1 linguriță de extract de vanilie

1 ceașcă de apă fierbinte

Metodă de preparare: amestecă untul, zahărul și condimentele pe fundul unui pahar pentru Irish Coffee sau într-o cană transparentă. Toarnă romul deasupra și apoi apa fierbinte. Apa nu trebuie să fie clocotită, întrucât va strica aroma ingredientelor.

Lichiorul de ou, băutura-semnătură a Crăciunului

Când ne gândim la băuturi specifice Crăciunului, ne gândim la o ceașcă de lichior de ou, decorată cu coajă de lămâie dată prin răzătoare și nucă proaspăt rasă. O rețetă cu 12 ouă este suficientă pentru a prepara lichior pentru întreaga familie.

Ingrediente:

12 ouă

1 cană de zahăr fin

500 ml de coniac

250 ml de rom brun

500 ml de lapte

250 ml de frișcă

2 lingurițe de nucșoară

Metodă de preparare: separă albușurile de gălbenușuri, apoi bate gălbenușurile cu ajutorul mixerului, adăugând treptat zahărul fin, până când zahărul se topește complet. Adaugă apoi coniacul, amestecând ușor, apoi romul. Încorporează laptele și frișca. Bate apoi albușurile până când formează o cremă tare și încorporează-le în compoziție, amestecând ușor. Adaugă nucșoara și lasă băutura timp de 3-4 ore la frigider. O poți servi cu coajă de lămâie și nucă rase pe deasupra.

Punci cu aromă de sărbători

Punciul este o băutură cu o concentrație mică de alcool, cu aromă fructată și pe care o poți servi într-o oală mare, din care fiecare persoană să își poată umple paharul, cu ajutorul unui polonic. Punciul se prepară foarte rapid și nu ai nevoie de ingrediente dificil de găsit sau foarte scumpe.

Ingrediente:

4 lămâi

1 cană de zahăr

4 pliculețe de ceai de fructe

1 cană de suc de lămâie

2 căni de rom brun sau negru

4 căni de coniac

Nucșoară după gust

Metodă de preparare: cu o zi înainte, pune o pătrime de apă într-un bol mare și bagă-l la congelator. Decojește lămâile și pune cojile într-un pisător. Adaugă peste ele zahăr și zdrobește-le până când zahărul se topește și se formează o pastă. Fierbe apă într-o oală, apoi adaugă pliculețele de ceai. După cinci minute, îndepărtează plicurile și adaugă pasta de lămâie cu zahăr. Adaugă sucul de lămâie, coniacul și romul. Amestecă bine și lasă compoziția la frigider timp de o oră. Pentru a servi punciul, toarnă-l într-un castron mare, apoi adaugă gheața din congelator. Decorează cu bucăți de citrice (portocale, mandarine sau lămâi) și nucșoară pe deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.