Durerile frecvente de spate, amorţeala şi slăbiciunea la nivelul picioarelor sunt semnale îngrijorătoare, aşa că fuga la medic! Dacă ai şi câteva kilograme în plus, probabilitatea să suferi de hernie de disc este mult mai crescută.
Numită şi prolaps de disc intervertebral, hernia de disc este o problemă des întâlnită în rândul persoanelor cu vârsta între 35 şi 55 de ani, dar şi la cele care prezintă factori de risc, precum obezitate, predispoziţie genetică ori au meserii ce implică efort fizic crescut.
Hernia de disc nu prezintă însă întotdeauna simptome, unele persoane acuzând dureri abia în stadii dezvoltate, când inelul din jurul discului intervertebral apasă puternic nervii canalului măduvei spinării. De aceea este important să te adresezi medicului încă de la primele semne că este ceva în neregulă!
Din fericire, hernia de disc nu necesită intervenţie chirurgicală decât în 9 din 10 cazuri, când tratamentul conservator nu oferă rezultate sau când simptomele sunt severe – apare deficit motor sau există pericolul de paralizie.
Noile metode de tratament, chiar şi în cazul herniei de disc în stadiu avansat, presupun o abordare personalizată şi folosirea unor echipamente medicale de top care realizează intervenţii minim invazive, dar cu grad ridicat de eficacitate.
Trebuie ştiut însă că afecţiunile coloanei vertebrale se abordează diferit în funcţie de cauze!