Detaliile care iti scapa cand faci dus: Cinci parti ale corpului care acumuleaza mizerie fara sa stii

0
102

Când faceţi baie sau duş, simpla frecare cu săpun a corpului nu este suficientă. Anumite zone sunt un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor şi a germenilor.

Duşul zilnic este esenţial pentru igiena personală, dar nu suficient pentru curăţarea în profunzime a unor părţi ale corpului, acolo unde se acumulează mulţi germeni şi bacterii.

Scalpul

Deşi nu este nevoie să îţi speli zilnic părul, este esenţial să acorzi o atenţie specială scalpului. Medicii de la Spitalul Lenox Hill din New York susţin că scalpul trebuie masat cu degetele umede în fiecare zi, pentru a preveni acumularea de celule moarte – hrană pentru acarieni. De asemenea, masarea scalpului cu apă caldă stimulează circulaţia sanguină, previne apariţia mătreţii, a zonelor iritate şi a senzaţiei de mâncărime.

Scalpul abundă în glande sebacee şi sudoripare, orice dezechilibru precum modificarea PH-ului sau proliferarea de microorganisme putând afecta sănătatea firului de păr, potrivit adevarul.ro.

Sub unghii

Când vă spălaţi pe mâini, nu neglijaţi unghiile, altfel nu aţi făcut mare lucru. Înmuiaţi un tampon de bumbac în apă caldă cu săpun, apoi frecaţi insistent sub unghii, pentru a elimina toată murdăria acumulată.

În spatele urechilor

Această zonă abundă în glande sebacee care secretă sebuum, excesul acestei substanţe asigurând mediu propice dezvoltării de bacterii şi apariţiei mirosului neplăcut.

Buricul

Din cauza formei sale ciudate, care permite acumularea de fibre de îmbrăcăminte, celule de piele moarte, transpiraţie şi săpun, buricul este una dintre cele mai murdare părţi ale corpului uman, ce poate adăposti peste 2.300 de bacterii diferite. Măcar o dată pe săptămână curăţaţi-l cu un tampon de bumbac îmbibat în alcool sau cu un beţişor de urechi înmuiat în apă şi săpun, apoi clătiţi şi ştergeţi uşor cu un prosop moale.

Spatele

Dacă crezi că e destul să laşi apa la duş să-ţi curgă pe spate, te înşeli. Medicii dermatologi recomandă să te foloseşti de o perie de corp ori să îţi rogi partenerul să te spele cu un burete exfoliant, burete vegetal (luffa) ori cu o mănuşă de baie de două-trei ori pe săptămână, pentru a reduce riscul apariţiei de afecţiuni ale pielii.

sursa: exquils.ro