Cele mai bune exercitii si alimente pentru cresterea masei musculare

0
64

Antrenorii personali au început să fie tot mai solicitaţi de către publicul larg pentru a obţine rezultate mai rapide într-un mod cât mai eficient. Orice antrenor personal îţi va spune că antrenamentele pe care le faci în sală se pot împărţi în două categorii: cele destinate scăderii în greutate şi cele pentru creşterea masei musculare

Ceea ce foarte puţini îţi vor spune este că, de cele mai multe ori, cele două categorii se întrepătrund, adică poţi să slăbeşti urmând un protocol destinat creşterii musculaturii şi, de asemenea, poţi să creşti procentul de masă musculară în timp ce încerci să slăbeşti.

Un bun antrenor personal îţi va mai spune că nu exerciţiile pe care le execuţi fac diferenţa dintre rezultate şi eşec, ci mai degrabă modul în care le execuţi. Ca să poţi înţelege procesul prin care organismul tău îşi îngroaşă celulele musculare trebuie să facem un pas înapoi şi să privim imaginea de ansamblu.

Cum dezvoltăm masa musculară?

Hipertrofia sau dezvoltarea masei musculare prin creşterea în volum a celulelor este un proces prin care corpul tău reacţionează la stimulii externi. Aşa cum unii dintre dinozauri au evoluat în vertebrate, aşa şi noi evoluăm pe parcursul vieţii în funcţie de mediul în care trăim.

Să zicem că jobul tău implică transportul de mobilă, atunci vei dezvolta o musculatură proeminentă care să te ajute să faci faţă acestei misiuni. Dacă stai toată ziua la birou, probabil că organismul tău se va adapta şi vei dezvolta un strat de grăsime în jurul taliei.

Antrenamentele din sala de fitness nu fac decât să înlocuiască acest stimul extern. Astfel, chiar dacă munceşti de pe scaun toată ziua, îţi vei păcăli corpul să creadă că are nevoie de masă musculară pe care trebuie să o dezvolte.

continuarea pe cisd.ro