Ce trebuie sa stii despre operatia de cataracta. Cat dureaza recuperarea si cum poti vedea dupa interventie

0
73

Când vorbim despre cataractă, e posibil să fim tentanţi să asociem problemele de vedere eminamente persoanelor în vârstă. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece se estimează că jumătate din persoanele care împlinesc 80 de ani vor dezvolta cataractă.

Cu toate acestea, ştiaţi că la 40 de ani începeţi să observaţi primele simptome? Apoi, la 60 de ani, este momentul în care vederea este cel mai afectată. Deci, dacă vă apropiaţi de 40 sau aţi trecut deja, ar trebui să luaţi în calcul apariţia unor simptome.

Cataractele nu se formează „pe ochi”

Primul lucru de ştiut despre cataractă este că acestea nu se formează peste ochi. Majoritatea oamenilor asociază această problemă cu un strat mic care este creat deasupra pupilei.

Realitatea este că ele se formează în interiorul ochiului şi vederea distorsionată apare atunci când proteinele care alcătuiesc în mod normal cristalinul nu mai sunt metabolizate si excretate util. Acest proces este complet nedureros şi nu vă va afecta simţitor  decât luni sau ani mai târziu, când deja aveţi nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Vârsta nu este singurul factor care provoacă apariţia catarctei

Un alt lucru pe care ar trebui să îl ştii despre cataractă este că vârsta ta nu este un factor determinant pentru apariţia ei. Deşi este adevărat că majoritatea cataractelor apar la vârstnici, oricine poate avea această problemă.

Mai exact cei care:

Au suferit o intervenţie chirurgicală pentru ochi.

Au glaucom

Sunt prea expuşi la soare fără ochelari de protecţie.

Au boli sistemice precum diabetul, miastenia gravis sau alte boli autoimune

Au suferit un accident la ochi.

Există, de asemenea, cazuri de cataractă congenitală. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unei infecţii suferite de făt sau a unor probleme de dezvoltare determinate de lipsa de nutrienţi din timpul sarcinii.

CONTINUAREA PE CSID.RO