Secretii vaginale puternice: De ce NU ar reprezenta neaparat un semn de boala

0
50

În timp ce unele persoane au secreții vaginale ceva mai abundente doar înainte de menstruație sau în funcție de alimentație și de nivelul de hidratare, alte persoane se confruntă cu un volum mai crescut de asemenea secreții în fiecare zi.

Concepția generală cu privire la acest aspect este că secrețiile vaginale sunt un semn de boală, fie că e vorba de o banală iritație sau de ceva mai grav, precum o infecție sau o reacție adversă la antibiotice. În realitate, secrețiile vaginale abundente pot fi un lucru perfect normal, care ține de anatomia specifică a anumitor persoane.

Secrețiile abundente nu sunt strict legate de excitarea sexuală

Chiar și atunci când nu ne dăm seama, vaginul produce substanțe lubrifiante, ca parte din mecanismul său de funcționare fiziologică, potrivit doc.ro. Glandele de la nivelul cervixului și a pereților vaginali creează fluide cu rol de lubrifiere, care sunt esențiale pentru protejarea zonei genitale de leziuni sau răni, precum și pentru a menține vaginul curat și umed. Cantitatea de fluid cervical este diferită în funcție de etapa din ciclul menstrual în care te afli și de activitatea hormonală aferentă.

Este important de reținut faptul că acest fluid cervical este secretat și în timpul actului sexual, dar apariția sa nu trebuie confundată cu excitare sexuală, pentru că nu este mereu cazul. Atunci când se produce lubrifierea vaginală, înseamnă că glandele din acea zonă își fac treaba. Glandele responsabile pentru producția de secreții pentru întreținerea activității sexuale se numesc glande Bartholin, sau glande vestibulare mari, și glande Skene. Glandele Bartholin sunt localizate în partea dreaptă și stângă a deschiderii vaginale, în timp ce glandele Skene se află în apropierea uretrei.

Atunci când nu te afli într-o postură de excitare sexuală, dar remarci o secreție vaginală abundentă, este posibil să se producă una dintre următoarele situații:

Zona genitală poate fi supraîncălzită, ceea ce poate crea senzația de umezeală pe linia lenjeriei.

Același lucru se poate întâmpla atunci când ești în perioada menstruației.

Atunci când ai o criză de râs, când strănuți sau ridici greutăți mari, este posibil să se petreacă un fenomen numit incontinență urinară de stres – practic, o cantitate mare de presiune este exercitată asupra vezicii urinare, ceea ce duce la eliberarea unei cantități mici de urină, în mod involuntar.

Sursa: exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.