Bacteriile bune care mentin sanatatea nasului – Trucuri pentru o respiratie mai usoara

0
59

Se pare că și în cavitatea nazală există o serie de bacterii „bune” care contribuie la sănătatea respiratorie, arată un nou studiu.

În urma unui studiu¹ recent, o echipă de cercetători a descoperit că există o tulpină de lactobacili care își fac loc în cavitatea nazală umană, iar persoanele cu inflamații nazale cronice și sinusale au o cantitate mai mică din aceste bacterii. Pentru a restabili echilibrul bacteriilor din fosele nazale, cercetătorii sugerează că un spray nazal ar putea fi dezvoltat pentru a elibera probiotice în căile respiratorii.

Diverse tulpini de bacterii benefice pentru sănătatea umană s-au descoperit în intestinele noastre, în zonele genitale și pe piele. De asemenea, cecetările au arătat și că aceste bacterii „bune” sunt de o importanță deosebită pentru buna funcționare a organismului.

O tulpină de lactobacili, eficientă în lupta împotriva agenților patogeni

Acum, o echipă de oameni de știință tocmai a descoperit că anumite bacterii bune sunt de asemenea „cuibărite” în nasul nostru și că prezența lor în cantitate mai mare sau mai mică poate influența starea de sănătate. Studiul lor, publicat în revista științifică Cell, susține că o tulpină de lactobacili s-a adaptat într-adevăr la mediul bogat în oxigen din fosele nazale și că persoanele cu inflamații nazale cronice și sinusale au o cantitate mai mică din aceste bacterii bune.

Autorul studiului, prof. Sarah Lebeer, de la Universitatea din Anvers, a devenit interesată de acest subiect atunci când mama ei a trecut printr-o operație pentru durerile de cap și rinosinuzita cronică. După ce a încercat mai multe tratamente diferite, și nimic nu a funcționat, profesor Lebeer s-a gândit că probioticele pentru zona nazală ar putea fi o soluție, scrie doc.ro.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.