Mancarica de praz cu masline, sos de rosii si pulpe picante la cuptor

0
54

Pentru că este weekend şi am mai mult timp la dispoziţie să gătesc, am decis să prepar astăzi o mâncărică delicioasă de praz cu măsline şi sos aromat de roşii, pe care am alăturat-o unor pulpe picante făcute la cuptor.

Prazul este o legumă tare dragă mie, chiar dacă nu sunt olteancă şi nici nu mă dau în vânt după ceapă, pentru că are un gust dulceag şi o textură crocantă în această combinaţie cu sos de roşii şi măsline.

De când ţin dieta fără pâine, dulciuri şi sucuri am descoperit că sunt atâtea alimente sănătoase şi super gustoase, cu două condiţii: să te aprovizionezi din pieţe şi să le găteşti cu gust.

Mi-am făcut o promisiune ca pe parcursul celor 12 luni de dietă, dar şi ulterior, pentru că această dietă vreau să devină un nou stil de viaţă, să nu mănânc în silă, deci celebrele „fierturi” fade sunt excluse din regimul meu.

Până acum, treaba merge bine, cântarul îmi arată cu 3 kilograme mai puţin, starea mea de spirit e bună şi motivaţia e la locul ei. Dar mai multe despre stările mele din timpul dietei vă voi povesti atunci când voi atinge piatra de hotar „minus 5 kilograme”. 

Deocamdată, vă ofer o reţetă simplă, dar tare gustoasă de mâncărică de praz cu măsline şi sos de roşii. Acest preparat poate fi mâncat ca garnitură, cum am procedat eu – cu două pulpe sau orice alt tip de carne care vă place la cuptor -, sau pur şi simplu ca atare, cald ori rece. Orice variantă aţi alege, gustul este minunat!

Ingrediente pentru mâncărică de praz cu măsline şi sos de roşii

continuarea pe csid.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.