Vrei sa scapi de un obicei prost? Trateaza-te cu compasiune

0
57

Atunci când încerci să scapi de un obicei prost și ai un eșec minor te poate deturna de la atingerea scopului.

 

Studiile arată că atunci când încercăm să scăpăm de un obicei prost, dezamăgirea declanșează o atitudine care transformă un simplu eșec minor într-o recidivă majoră. Astfel, ajungeți să vă întoarceți la vechiul obicei, la care încercați, de fapt, să renunțați de ceva timp. Deci cum puteți face să reușiți să vă atingeți scopul? Iată care este secretul!

Dr. Janet Polivy de la Universitatea din Toronto a cercetat aceste efect de recădere, pe care l-a numit: „Ce naiba?”. Ea a servit mai multor persoane care se aflau la dietă felii neobișnuit de mari de pizza pentru a le compara cu persoanele care nu țineau dietă și cărora li s-au servit felii mai mici. Când le-a pus la dispoziție și un platou de prăjituri, persoanele care țineau dietă au fost înclinate să mănânce mai multe dulciuri decât persoanele care nu țineau dietă. Se pare că cei care se aflau la regim au perceput pizza ca pe o formă de îngăduință față de propria persoană.

Dacă aveți deja o dispoziție proastă, apar mai multe șanse să vă implicați într-un comportament riscant (consum de alcool, mâncare excesivă sau fumat) și ulterior nu vă veți mai simți prost în legătură cu eșecul.

CONTINUAREA PE CSID.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.