Pentru a menține starea de sănătate dar și greutatea ideală consumați des supe. Iată o rețetă de supă de roșii delicioasă
Supa de roșii – acest kilometru zero al gastronomiei oricărei țări unde se cultivă roșii. Astăzi poți afla de o mulțime de rețete, cu influențe locale sau internaționale. O poți fierbe sau nu, o poți consuma rece sau fierbinte. Ori poți mixa și personaliza pe gustul tău. Important este să o consumi.
Și poate mai găsești roșii proaspete din recolta de toamnă. Va fi cu siguranță și mai gustoasă supa de roșii. Cât despre ”accesorii” precum crutoanele, tăiței, orez sau uleiul de măsline – ei bine aceastea merg de minune, însă depinde doar de tine și de cât de ”larg” este ”buzunarul” kilocaloriilor pe care le poți consuma. Supa de recomandată și de medici în sezonul rece din foarte multe motive (hidratează, săracă caloric, dă senzația de satietate, dar și reglează temperatura corpului și menține/redă starea de bine).
Ce ingrediente ai nevoie pentru o supă de roșii delicioasă
Roșii proaspete – dacă sunt de sezon. Italienii de exemplu, mixează două, trei tipuri de roșii. Ceapa, usturoi, busuioc, ulei de măsline, țelină, morcov, dovlecel, ardei gras – mai trebuie trecute pe lista de cumpărături. Iar pentru un gust cu totul special (am văzut cum prepară unii italieni supa de roșii) adăugați parmezan ras. Sau niște iaurt (cum fac unii nemți, de exemplu). Un mixer vertical este mare folos, de asemenea. Iată rețeta testată de noi.