marți, 30 aprilie, 2024

Ficatul de pui contine mult fier si putine calorii. Ce beneficii are pentru sanatate si care este adevarul despre continutul de colesterol

Distribuie:

Publicat:

Ficatul de pui este un aliment ieftin, gustos (dacă știi cum să-l prepari) și sățios, însă este deseori ocolit pe motiv că ar avea mult colesterol.

Ficatul de pui este bogat în vitamine, minerale, proteine și fibre, fiind considerat chiar mai nutritiv decât celebrul piept de pui. Să vedem care este valoarea sa nutrițională, câte calorii are, ce beneficii poate avea pentru sănătate și cât colesterol conține de fapt.

Câte calorii are ficatul de pui

O porție de 100 de grame de ficat de pui conține aproximativ 170 de calorii, 5 grame de grăsimi, 25 grame de proteine și 345 mg de colesterol, deci cu vreo 15% peste valoarea zilnică recomandată.

Trebuie ținut cont însă că nivelul crescut de colesterol rău (LDL) din sânge nu este neapărat consecința consumului de alimente care conțin mult colesterol, ci mai degrabă a faptului că alimentația modernă presupune consumul de alimente hiperprocesate, care au la bază o combinație de grăsimi saturate și grăsimi trans.

Potrivit nutritionadvance.com, ficatul de pui conține: 75 mg sodiu, 240 mg potasiu, vitamina A (267% din DZR), vitamina B12 (280% din DZR), vitamina B2, riboflavină (117% din DZR), vitamina B3, niacină (55% din DZR), fier (65% din DZR), vitamina B5, acid pantotenic (67% din DZR), vitamina B9, acid folic (144% din DZR), vitamina C (30% din DZR), seleniu (118% din DZR), fosfor (41% din DZR), cupru (25% din DZR), zinc (27% din DZR), mangan (18% din DZR), magneziu (6% din DZR).

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img