Ce sa faci daca suferi de tuse seaca si durere in gat: Ceaiurile antiinflamatoare, antivirale si emoliente la care poti apela cu incredere

0
53

Tusea seacă și durerile în gât sunt specifice gripei și infecției cu noul coronavirus. Pentru ameliorarea acestora poți bea diverse ceaiuri din plante, care au proprietăți antiinflamatoare, antivirale și emoliente.

Nu consuma cantități mari de ceai, mai ales dacă ești gravidă, alăptezi sau urmezi și alte tratamente pentru diverse boli. Indiferent cât de sănătoase ar fi ceaiurile, ține cont că agravarea simptomelor trebuie imediat semnalată medicului, care îți poate recomanda un tratament mai puternic!

Ceai de ghimbir

Ajută la ameliorarea tusei, durerilor în gât, dar și a febrei. Evită consumul excesiv, deoarece poate duce la diaree, potrivit csid.ro.

Ceai de mușețel

Are un gust foarte plăcut, calmează durerile în gât și ajută la eliminarea secrețiilor bronșice. Poți face și gargară cu ceai de mușețel.

Ceai din rădăcină de lemn dulce

Este dulce, așa cum îi spune și numele, și sprijină expectorația, ajutând totodată la ameliorarea astmului și a senzației de „ace” în gât.

Ceai din rădăcină de nalbă mare (marshmallow root)

Calmează iritațiile gâtului, tusea seacă și simptomele astmului sau bronșitei.

Ceai de licheni de piatră (iceland moss)

Conține substanțe care au efect benefic asupra tractului respirator. Are un gust ușor amărui, așa că poate fi îndulcit cu puțină miere.

Ceai rooibos

Este un ceai parfumat plin de antioxidanți benefici în caz de tuse seacă și dureri în gât. Poate fi consumat în siguranță și de copii.

Ceai de cyclopia (honeybush)

Este un ceai fără cafeină similar ceaiului rooibos, care calmează tusea și ajută la ameliorarea disconfortului de la nivelul gâtului.

Ceai de salvie

Este folosit din cele mai vechi timpuri pentru ameliorarea simptomelor de răceală, gripă, astm, bronșită. Poate fi folosit în combinație cu rozmarin.

Ceai de cimbru

Parfumat, aromat, terapeutic, acest ceai elimină rapid durerile în gât și accesele de tuse seacă sau productivă. Poate fi consumat în combinație cu ceai de luminița nopții sau ceai de iederă.

Sursa:exquils.ro