marți, 30 aprilie, 2024

Infectiile cronice ale urechii: Ce anume duce la aparitia repetata a otitei

Distribuie:

Publicat:

Otita recurentă este o infecție a urechii numită otită cronică acută. Aceasta se manifestă fie prin episoade repetate de otită, fie prin complicații (otita nu se vindecă în timp). Otita cronică acută se comportă la fel ca otita obișnuită, dar nediagnosticată și tratată la timp poate duce la complicații neplăcute și chiar la pierderea auzului.

Trompa lui Eustachio este un canal din interiorul urechii care are rolul de a evacua fluidele din urechea medie. Din cauza rolului său în urechea internă, trompa lui Eustachio se poate înfunda, ceea ce va genera o infecție.

Acumularea de fluide la nivelul urechii medii pune presiune pe timpan, ceea ce poate da dureri pacientului. Atunci când infecția progresează rapid sau este lăsată netratată, se poate ca timpanul să se spargă, scrie doc.ro. La copii, trompa lui Eustachio este mai mică și dispusă mai înspre orizontal, ceea ce face ca acumularea de lichid și, implicit, înfundarea urechii, să se realizeze mai ușor. Din acest motiv, copiii tind să facă otită mai des.

Care sunt simptomele otitei cronice acute?

Infecția cronică a urechii poate cauza simptome mai puțin intense față de otita acută, iar simptomele pot afecta atât o singură ureche, cât și ambele. Durerea poate fi constantă sau poate apărea în anumite momente ale zilei.

Simptomele infecției cronice acute ale urechii includ:

Senzație de presiune la nivelul urechii

Durere

Scurgeri de lichid din ureche

Febră

Pierderea auzului

Probleme de somn

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img