Ridichile, un superaliment. Beneficii

0
64

Află care sunt beneficiile pe care le au ridichile pentru sănătate, dar și cum arată profilul nutrițional al acestora. Sunt delicioase și extrem de sănătoase!

Deseori le folosim în salată, taco sau alte preparate pentru un gust delicios, dar și pentru a ne bucura de vitaminele și mineralele esențiale pe care le conțin ridichile. De asemenea, acestea vin la pachet cu o ușoară notă picantă, motiv pentru care schimbă complet preparatul pe care alegem să-l consumăm.

Ridichile: valori nutriționale

Ridichile se numără pe lista superalimentelor, iar asta datorită conținutului de vitamina C, vitamine B, fier, vitamina K, magneziu și zinc. Acești nutrienți sunt implicați în procesul fiziologic, de la crearea de celule roșii, până la îmbunătățirea sănătății digestive. Acestea conțin compuși care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. 116 grame de ridichi conțin:

18 calorii

4 grame carbohidrați

2 grame zahăr

2 grame fibre

Beneficii pentru sănătate

Îmbunătățește imunitatea. Conținutul de vitamine B și C ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar prin producția de celule albe. De asemenea, accelerează capacitatea celulelor albe de a funcționa corespunzător. Vitaminele B ajută enzimele să producă noi molecule organice, arată un review din 2019.

continuarea pe csid.ro