Alimentele care imbunatatesc acuitatea vizuala: Ajuta la prevenirea problemelor de vedere

0
46

Pentru cei care sunt nevoiţi să lucreze de acasă în perioada pandemiei, lucrul la birou se poate prelungi, iar tentaţia de a petrece o mare parte din timpul liber tot în faţa unor ecrane este mai mare, mai ales în sezonul rece. Ochii au de suferit şi-i afectează nu doar oboseala, ci şi stresul care a crescut considerabil în ultimele luni. O alimentaţie echilibrată ajută la prevenirea problemelor de vedere.

Ai ochii roşii sau iritaţi şi lăcrimezi des? Poate fi vorba de o afecţiune oculară. Oboseala, stresul, poluarea, lipsa de vitamina A, dar şi produsele de îngrijire şi statul îndelung în faţa calculatorului sunt factori care pot irita ochii şi-i pot face sensibili în faţa unor diverse afecţiuni. Până ajungi la medicul specialist, poţi încerca şi câteva tratamente naturale pentru a o ameliora.

Dacă ai probleme de vedere care includ sensibilitate la lumină, vedere înceţoşată, senzaţii de arsuri sau mâncărimi la nivelul ochilor este posibil să ai o carenţă de vitamina B2 sau riboflavină. Include în dietă ciuperci, ficat, cereal integrale, mazăre, linte, vinete, praz, fasole, castraveţi. Descoperă ce alte alimente n-ar trebui să lipsească din dieta ta pentru a avea o vedere bună în continuare.

Morcov sub toate formele

Sucul proaspăt de morovi combate o boală numită xeroftalmie care apare ca urmare a unei deficienţe cronice de vitamina A şi care se manifestă prin uscarea conjunctivei şi a corneei. În general, pentru menţinerea sănătăţii ochilor, este utilă o cură de 2 luni cu suc de morcov. Se beau câte 2 căni, de 2 ori pe zi. Pulpa, sucul, frunzele uscate şi seminţele de morcov sunt foarte bune pentru creşterea acuităţii vizuale şi pentru îmbunătăţirea capacităţii de apărare a organismului contra infecţiilor, cu atât mai mult a celor apărute în zona ochilor.

Vitamina A are un aport important în buna funcţionare a ochilor, potrivit clickpentrufemei.ro. Asigură sinteza unor pigmenţi din conurile şi bastonaşele retinei, precum şi secreţia de lacrimi care umezeşte ochiul. Despre rolul vitaminei A în susţinerea acuităţii vizuale se ştia încă din Egiptul Antic, când li se dădeau ficat (care conţine multă vitamina A) celor care nu vedeau bine la lumină slabă, boală numită „orbul găinilor“, boală numită hemeralopie. Această vitamină se poate lua nu doar din morcovi, ci şi din ficat de pasăre, cartofi dulci, ardei graşi, tomate, portocale, banane, caise, mango, piersici, pepene.

continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.