Semnul care iti poate arata ca ai facut COVID-19 fara sa stii

0
85

Ai avut Covid fără să știi? Medicii raportează o creștere a cazurilor de zona zoster care ar putea apărea din cauza Covid-19. La unii pacienți, zona zoster se dezvoltă după ce au avut Covid-19. Dar afectează și persoanele care nu au știut că s-au infectat cu noul coronavirus – deci ar putea fi un semn că au avut Covid „silențios.”

Zona zoster este cauzat de virusul varicelei zoster, același virus care provoacă varicela. După ce ați avut varicela, virusul se ascunde în terminațiile nervoase, reactivându-se ca zona zoster mai târziu, când sistemul imunitar este slăbit din cauza vârstei sau a unei boli.

Un sfert dintre adulți vor avea zona zoster în timpul vieții (toți vor avea anterior varicelă), iar riscul crește odată cu înaintarea în vârstă. Există aproximativ 50.000 de cazuri în rândul celor cu vârsta de peste 70 de ani în Anglia și Țara Galilor, în fiecare an.

În timp ce zona zoster este de obicei o afecțiune ușoară, cu dureri în jurul veziculelor și poate dura câteva săptămâni, unii suferă dureri severe ani de zile după ce erupția de pe piele s-a vindecat și în jur de 50 de britanici mor din cauza zonei zoster, în fiecare an, potrivit Vaccine Knowledge Project de la Universitatea Oxford.

continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.