Fumatul si fertilitatea nu fac casa buna. Atentie si la consumul excesiv de alcool!

0
57

Fumatul și fertilitatea feminină și masculină • Chimicalele din țigări afectează ovarele și uterul • Alcoolul în exces reduce nivelul de testosteron

 

Micile plăceri ale vieții pot crea mari neplăceri. Și nu ne referim aici la consumul de alimente (inclusiv dulciuri), chiar dacă și acesta este tot o plăcere. Vorbim despre plăceri care, prin exagerări, duc la îngrășare și care au consecințe nefaste atât din punctul de vedere al sănătății, cât și al fertilității.

Ne referim de fapt la două vicii – alcoolul și tutunul, doi dușmani redutabili ai funcției reproductive, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

Ne spune mai multe despre impactul fumatului asupra fertilității feminine și masculine dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.

Asociere semnificativă între fumatul activ și pasiv și fertilitatea redusă

Studiile de specialitate au constatat, în ultimele cinci decenii, o tendință semnificativă de declin la nivel mondial în ceea ce privește fertilitatea. Ca urmare, a început să se acorde o atenție deosebită identificării factorilor de risc modificabili din mediu și stilul de viață, care afectează funcția reproductivă.

CONTINUAREA PE CSID.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.