Deși mâncatul sănătos ar trebui să fie un deziderat al oricărei persoane, corpurile femeilor și ale bărbaților au nevoie diferite în ceea ce privește dieta zilnică. Ce alimente sunt mai utile pentru sănătatea femeilor?
Un model alimentar echilibrat este piatra de temelie a sănătății. Femeile, la fel ca bărbații, ar trebui să se bucure de o varietate de alimente sănătoase din toate grupele de alimente, inclusiv cereale integrale, fructe, legume, grăsimi sănătoase, lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi și proteine slabe. Femeile au, însă, unele nevoi nutriționale unice, inclusiv necesitatea mai multor vitamine și minerale în timpul sarcinii sau după menopauză.
În primul rând, de cele mai multe ori, femeile au nevoie de mai puține calorii, pentru că au în mod natural mai puțini mușchi, mai multă grăsime corporală și sunt de obicei mai mici de statură. În al doilea rând, calciul, fierul și acidul folic sunt deosebit de importante pentru femei.
Apoi, femeile au nevoi nutriționale distincte în diferite etape ale vieții, cum ar fi în timpul sarcinii și alăptării sau după menopauză. În plus, este mai probabil ca femeile să aibă unele probleme de sănătate legate de nutriție, cum ar fi boala celiacă, intoleranța la lactoză și carențe de vitamine și minerale, cum ar fi anemia cu deficit de fier.
Și totuși, ce alimente îmbunătățesc sănătatea femeilor? Află în cele ce urmează:
Alimente bogate în fier – curcan, spanac, linte
Fierul este important pentru o sănătate bună, dar cantitatea necesară este diferită în funcție de perioada vieții în care se află o femeie. De exemplu, nevoile de fier sunt mai mari în timpul sarcinii și mai mici după menopauză.
Alimentele care oferă cantități bune de fier includ puiul, curcanul, peștele, varza, spanacul, fasolea, lintea. Sursele de fier pe bază de plante sunt mai ușor absorbite de corp atunci când sunt consumate împreună cu alimente bogate în vitamina C (ardei gras roșu, roșii, citrice, kiwi etc.), potrivit doc.ro.