Alimentele care au grijă de tensiunea ta: Elimină excesul de sare și ajută la o circulație bună a sângelui

0
63

Tensiunea arterială ridicată vă poate crește riscul pentru o mulțime de lucruri, inclusiv atac de cord, accident vascular cerebral și probleme de vedere. De aceea, este foarte important să vă gestionați hipertensiunea sau tensiunea ridicată, inclusiv cu ce remedii naturale aveți la îndemână, cum ar fi mersul pe jos și meditația. Dar și dieta poate juca un rol important. Iată 19 de alimente care vă scad tensiunea arterială:

1) Legume și verdețuri

Multe legume cu frunze, inclusiv de la rucola și varză, broccoli, spanac și verdețuri, conțin potasiu și magneziu, care sunt minerale cheie pentru controlul tensiunii arteriale, potrivit experților de la Harvard Medical School. O dietă bogată în potasiu ajută organismul să devină mai eficient în eliminarea excesului de sodiu (care poate crește tensiunea arterială), iar magneziul contribuie la promovarea unui flux sanguin sănătos. La fel și broccoli sau conopida constituie o sursă bună de minerale de reglare a tensiunii arteriale magneziu, calciu și potasiu.

2) Suc de sfeclă

Persoanele cu tensiune arterială ridicată care au băut zilnic un pahar de opt uncii de suc de sfeclă roșie au constatat o scădere a tensiunii arteriale de aproximativ 10 mm Hg, potrivit unui studiu publicat în revista American Heart Association a Hypertension. Ingredientul magic din sfeclă este nitratul, care se transformă în oxid nitric, un gaz care lărgește vasele de sânge și ajută fluxul de sânge, potrivit dcmedical.ro. Sfecla este, de asemenea, bogată cu alți nutrienți esențiali, cum ar fi calciu, fier și potasiu, astfel încât acestea sunt bune pentru inima, digestia și sănătatea generală.

3) Banane

Mulți oameni știu că bananele sunt o sursă bogată de potasiu – fiecare banană conține aproximativ 420 miligrame sau 11 la sută din cele 4.700 miligrame pe care American Heart Association le recomandă oamenilor să le consume zilnic. În mod surprinzător, însă, multe legume sunt de fapt mai bogate în potasiu decât aceste fructe populare. O ceașcă de brânză elvețiană are 960 de miligrame, o ceașcă de fasole albă gătită conține aproape 1200 de miligrame, iar un avocado întreg are 975 de miligrame.

4) Fructe de pădure

Flavonoidele au fost legate de scăderea tensiunii arteriale și a hipertensiunii. Afinele, murele și alte fructe de pădure sunt bune de consumat singure sau adăugate la un bol de fulgi de ovăz, iaurt sau smoothie. Un studiu a constatat că persoanele cu hipertensiune care au cel mai mare aport de antioxidanți din fructe de pădure și-au redus riscul de hipertensiune arterială cu 8%.

5) Pepene verde

Unele cercetări privind extractul de pepene verde și tensiunea arterială crescută sugerează că aminoacidul citrulină găsit în fruct poate ajuta la controlul tensiunii arteriale crescute. Un studiu a constatat că pepenele roșu a redus tensiunea arterială la persoanele supraponderale atât în repaus, cât și în timp ce se aflau sub stres.

Continuarea pe exquils.ro