marți, 30 aprilie, 2024

Cum scazi trigliceridele prin dietă

Distribuie:

Publicat:

O alimentaţie dezechilibrată, bogată în grăsimi, dar şi consumul excesiv de alcool şi zahăr, duc la creşterea nivelului de trigliceride. Acestea sunt molecule lipidice alcătuite din diferite tipuri de acizi şi sunt prezente în celulele grase (adipocite) şi în sânge. Ele devin periculoase dacă au valori prea mari.

Grăsimi provenite din alimentaţie sau fabricate de organism, trigliceridele reprezintă una dintre cele mai importante rezerve energetice ale corpului. Cu toate acestea, este bine să ne facem analize periodic pentru a afla nivelul lor, iar dacă sunt crescute, să adoptăm o dietă corespunzătoare, pentru a le ţine sub control.

Valori de referinţă pentru trigliceride

<150 mg /dL =  nivel optim

150 până la 199 mg / dL = la limită

 200 până la 499 mg / dL = mare

> 500 mg / dL = foarte mare

 

Hipertrigliceridemia creşte foarte mult riscul de boli cardiovasculare, cum ar fi angina pectorala, ateroscleroza, bolile coronariene, accidentul vascular cerebral şi tromboza. Pe lângă tratamentul medicamentos, de obicei, se indică o dietă sănătoasă şi echilibrată, dar şi multă mişcare fizică.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img