Frunzele de dafin au proprietăți detoxifiante, expectorante, antivirale, ajută la procesele digestive, au acțiune antioxidantă, proprietăți astringente și pot ajuta la tratamentul diferitelor afecțiuni, cum ar fi gripa, răcelile, problemele stomacului, problemele pielii etc.
Frunzele de dafin sunt recunoscute pentru proprietățile sale antioxidante și antifungice. Mai mult, combinate cu alte ingrediente precum scorțișoară sau salvie, frunzele de dafin devin aliatul tău de încredere în procesul de slăbire.
Ingrediente ceai de dafin și scorțișoară:
3 până la 5 frunze de dafin
1 linguriță scorțișoară măcinată
4 căni de apă
miere sau ștevie, după gust (opțional)
Instrucțiuni:
1. Fierbe apa.
2. Adaugă frunze de dafin și scorțișoară, fierbe timp de 10 până la 20 de minute.
3. Filtrează, adaugă toți îndulcitorii pe care îi dorești și bucură-te de ceai.
O ceaşcă de ceai de dafin și scorțișoară, băută imediat după mese, îmbunătăţește sistemul digestiv și previne aciditatea, potrivit dcmedical.ro.
„Se bea câte o ceșcuță pe stomacul gol. Se spune că ajută la slăbire și la arderea grăsimilor.”, potrivit bioenergoterapeutului Lidia Fecioru.
Dafinul, remediu pentru 20 de afecțiuni
Frunzele de dafin pot fi folosite dacă:
ai dureri de cap și migrene
ai probleme ale nervului sciatic
ai retenție de apă
sforăi
te simți slăbit și fără energie (astenie)
ai cistită
ai oboseală musculară
ai infecții ale pielii
suferi de otită
ai spasme
ai distensie abdominală
te simți balonat
dureri menstruale
suferi de depresie
ai artrită
uretrită
contracții musculare
pierderi de memorie
tușești
ai insomnii.