Băutura care are grijă pe termen lung de inima ta: Scade riscul de a face infarct

0
80

Un raport care a analizat date de la mai mult de 21.000 de persoane a găsit o asociere între consumul de cafea și un risc mai mic de insuficiență cardiacă.

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi în întreaga lume, despre care cercetările științifice au arătat că poate avea atât beneficii pentru organism, cât și efecte nedorite.

Un raport publicat în Circulation, jurnalul științific al American Heart Association, care a folosit date din alte trei studii majore pentru a determina factorii potențiali de risc pentru bolile coronariene, accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă, a arătat o legătură între creșterea consumului de cafea și un risc redus de insuficiență cardiacă pe termen lung, potrivit doc.ro.

În timp ce aceste descoperi susțin beneficiile consumului de cafea, experții spun că mai sunt multe investigații de făcut pentru a stabili clar dacă această băutură poate proteja sănătatea inimii.

Două căni cu cafea zilnic ar putea reduce riscul de insuficiență cardiacă

Pentru realizarea acestui raport, cercetătorii au analizat date din trei studii epidemiologice longitudinale mari – Framingham Heart, Cardiovascular Heart Study și Aterosclerosis Risk in Communities Study – pentru a stabili alegerile și comportamentele de stil de viață care pot avea un impact asupra riscului de anumite boli cardiovasculare.

Cele trei studii au inclus în total aproape 27.000 de participanți, însă cercetătorii care s-au ocupat de raport au exclus unii participanți din diverse motive, cum ar fi istoricul anterior de boli de inimă, datele dietetice incomplete sau lipsa informațiilor despre urmărirea medicală după un eveniment cardiac cum ar fi un atac de cord.

După această selecție, au rămas 21.361 de participanți, cu vârste de la 30 până la peste 65 de ani, fiecare dintre aceștia fiind studiat în mod regulat timp de cel puțin 10 ani. Datele lor includeau informații privind sănătatea și factorii de risc pentru boli (cum ar fi indicele de masă corporală, nivelul colesterolului, tensiunea arterială și obiceiurile de fumat), dieta și stilul de viață.

Continuarea pe exquils.ro