ATENȚIE la problema inimii mărite – Ce anume duce la această afecțiune

0
74

Inima se poate mări ca urmare a unei probleme congenital sau a unor boli precum atacul de cord sau hipertensiunea.

O inimă mărită descrie situaţia în care dimensiunea inimii este mai mare decât ar trebui să fie în mod normal. Din punct de vedere medical, este numită cardiomegalie şi este depistată la o radiografie de tip Roentgen. Adesea, este un semn care anunţă afecţiuni cardiovasculare grave, potrivit clicksanatate.ro.

Ce se întâmplă de fapt? Fie pereţii inimii se îngroaşă, fie se dilată una sau toate cele 4 camere ale acestui organ. În partea de sus, inima are două camere numite atriul drept şi atriul stâng, iar în partea de jos, alte două numite ventricul drept şi ventricul stâng. În cele mai multe cazuri, ventricului stâng se măreşte. Alteori, cauza măririi în volum a inimii este un defect din naştere.

Cel mai des, inima este slăbită din cauza unei afecţiuni precum hipertensiunea, insuficienţa cardiac, ischemie, tulburări de ritm, pericardită.

Atenţie la hipertensiune!

Dacă ai hipertensiune înseamnă că inima ta pompează sânge mai des decât în mod obişnuit, ceea ce provoacă presiune crescută asupra ventricului stâng.

Musculatura pereţilor acestui ventricul devine mai densă pentru a compensa efortul depus, la fel cum se întâmplă în cazul oricărei grupe de muşchi din corp atunci când este suprasolicitată. Dacă nu se iau măsuri şi inima depune acest efort pe o perioadă lungă de timp, musculatura inimii este slăbită.

Simptomele care pot apărea în această situaţie sunt retenţia de apă, o creştere în greutate inexplicabilă.

Ce factori cresc riscul măririi inimii?

Riscul de a suferi de cardiomegalie este mai mare în cazul celor care au…

o tensiune arterială crescută, mai mare de 140/90,

suferit un atac de cord în trecut.,

în familie pe cineva care a avut inima mărită sau cardiopatie,

o boală congenitală a inimii.

Continuarea pe exquils.ro