Sindromul blugilor strâmți: Cum îți poate fi încetinită circulația sângelui și nervii deteriorați din cauza pantalonilor

0
78

Un obicei aparent inofensiv precum purtarea hainelor strâmte, în special a pantalonilor – de jeans sau din piele, ne face să ne simțim mai atrăgători sau atrăgătoare, dar ne pot aduce o serie de prejudicii sănătății.

Blugii prea strâmți pot încetini circulația sângelui și pot deteriora nervii. Blugii skinny sunt la modă de ani de zile, dar ar putea fi timpul să optezi pentru ceva mai lejer, măcar prin alternanță. Efectul compresor al materialului dens, de tipul denimului, poate inhiba circulația sângelui și pune sănătatea vasculară în pericol, dar poate declanșa umflături, amorțeli și leziuni musculare și nervoase.

Multe femei constată și o deformare a corpului, prin reliefarea grăsimii din zona superioară beteliei blugilor, consolidată prin purtarea frecventă a pantalonilor strâmți, cu talie joasă, care poate fi îndepărtată ulterior prin masaj endermologic și automasaj zilnic.

Însă, purtarea blugilor strânși mult timp, zi de zi și ore în șir, comprimă și un nerv senzorial numit nervul cutanat femural lateral care trece de la abdomen prin coapsă, potrivit doc.ro. Compresia poate provoca amorțeli, furnicături și arsuri la nivelul picioarelor de deasupra genunchilor, cunoscut sub numele de ”sindrom al blugilor strâmți” sau meralgie parestezică.

Îmbrăcămintea prea strânsă în general poate provoca și alte probleme de sănătate mai generale, precum dureri abdominale sau chiar arsuri la stomac cronice. Ca și cum nu ar fi suficient de neplăcut, blugii strâmți pot exercita o presiune dură și constantă asupra vezicii urinare, ceea ce poate provoca inflamații si chiar cistită, chiar și în lipsa unor bacterii.

Și lenjeria de corp prea strâmtă poate cauza probleme cu iritarea pielii, în special în zonele în care pielea este mai sensibilă, cum ar fi în jurul liniei bikinilor, sub sâni sau sub brațe, unde pot genera dermatite de contact, cu îngroșarea, colorarea pielii și prurit.

Chiloții, sutienele și chiar bluzele și pantalonii strânși vă pot freca pielea și vă pot provoca roșeață și iritații. De asemenea, o curea prea strânsă în talie sau la pantaloni poate provoca vătămări fizice. O centură acționează ca o menghină în jurul intestinului, perturbând fluxul sistemului digestiv.

COntinuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.