marți, 30 aprilie, 2024

Dieta cu dovleac: Reduce riscul de a face cancer și te menține hidratat

Distribuie:

Publicat:

Dovleacul este unul dintre cele mai populare alimente în sezonul rece. Pe lânga aroma sa inconfundabilă, dovleacul este și un aliment bogat în substanțe nutritive esențiale pentru organism, precum beta-carotenul.

Iată de ce trebuie să profiți de acest aliment de sezon!

Beta-carotenul este un antioxidant puternic care, odată ingerat, este transformat de organism în prețioasa vitamina A. Vitamina A îndeplinește o serie importantă de funcții în organism, precum:

Efect antioxidant puternic;

Ne ajuta sa asimilam calciul;

Sprijina vederea, mai ales vederea nocturna;

Are grija de sanatatea unghiilor si a dermului;

Sprijina formarea globulelor albe;

Ajuta la formarea anticorpilor si sprijina sistemul imunitar;

Sprijina sistemul digestiv;

Sprijina sistemul reproducator;

Ne ajuta sa distingem corect culorile.

Dieta cu dovleac

Lygia Alexandrescu, nutriționist, a vorbit la Antena 3 despre dovleac și beneficiile acestuia asupra organismului. Iată ce beneficii poate aduce acesta:

Reducerea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer

Crearea de protecție împotriva astmului și a bolilor de inimă

Scăderea riscului de degenerescență maculară legată de vârstă

Este bun pentru inimă. Conținutul de fibre, potasiu și vitamina C din dovleac susține sănătatea inimii

Promovează sațietatea, minimizează apetitul și scade aportul zilnic caloric.

Dovleacul are un volum mare de apă, ceea ce ajută la menținerea hidratării

Dovlecii conțin o mulțime de antioxidanți. Vitamina C, vitamina E și betacarotenul susțin sănătatea ochilor și previn deteriorarea degenerativă a adulților în vârstă

Ajută la menținerea unui nivel optim al zahărului în sânge

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img