Dovleacul este unul dintre cele mai populare alimente în sezonul rece. Pe lânga aroma sa inconfundabilă, dovleacul este și un aliment bogat în substanțe nutritive esențiale pentru organism, precum beta-carotenul.
Iată de ce trebuie să profiți de acest aliment de sezon!
Beta-carotenul este un antioxidant puternic care, odată ingerat, este transformat de organism în prețioasa vitamina A. Vitamina A îndeplinește o serie importantă de funcții în organism, precum:
Efect antioxidant puternic;
Ne ajuta sa asimilam calciul;
Sprijina vederea, mai ales vederea nocturna;
Are grija de sanatatea unghiilor si a dermului;
Sprijina formarea globulelor albe;
Ajuta la formarea anticorpilor si sprijina sistemul imunitar;
Sprijina sistemul digestiv;
Sprijina sistemul reproducator;
Ne ajuta sa distingem corect culorile.
Dieta cu dovleac
Lygia Alexandrescu, nutriționist, a vorbit la Antena 3 despre dovleac și beneficiile acestuia asupra organismului. Iată ce beneficii poate aduce acesta:
Reducerea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer
Crearea de protecție împotriva astmului și a bolilor de inimă
Scăderea riscului de degenerescență maculară legată de vârstă
Este bun pentru inimă. Conținutul de fibre, potasiu și vitamina C din dovleac susține sănătatea inimii
Promovează sațietatea, minimizează apetitul și scade aportul zilnic caloric.
Dovleacul are un volum mare de apă, ceea ce ajută la menținerea hidratării
Dovlecii conțin o mulțime de antioxidanți. Vitamina C, vitamina E și betacarotenul susțin sănătatea ochilor și previn deteriorarea degenerativă a adulților în vârstă
Ajută la menținerea unui nivel optim al zahărului în sânge