Produsul apicol indicat în prevenirea infecțiilor – Protejează și ficatul!

0
79

Remediu şi superaliment, polenul este un valoros produs al stupului, care şi-a demonstrat eficienţa în prevenirea şi tratarea multor probleme de sănătate. Graţie numeroşilor compuşi benefici, polenul este indicat mai ales la începutul sezonului rece, pentru a ne întări imunitatea şi pentru a ţine la distanţă astenia.

Polenul este elementul reproducător masculin al florilor, pe care albinele îl colectează şi îl combină cu secreţiile lor salivare şi cu nectarul. Este depozitat în stup, fiind sursă de hrană proteică esenţială pentru viaţa familiei de albine.

„În structura polenului se găsesc vitaminele hidrosolubile din grupul B, vitamina C, vitaminele liposolubile E şi A. Polenul conţine şi o cantitate mare de rutin, care face parte dintre vitaminele permeabilităţii, ceea ce creşte rezistenţa vaselor capilare, reglează absorbţia la acest nivel şi, alături de vitamina C, menţine starea de sănătate a ţesutului conjunctiv (acesta se găseşte în piele, articulaţii, muşchi, peretele vascular).

Mineralele din compoziţia sa sunt, de asemenea, un factor important care recomandă folosirea polenului că supliment în refacerea depozitelor organismului, mai ales în perioadele de trecere dintre anotimpuri (vara-toamna, iarnă–primăvară). Macroelemntele au un rol esenţial în transportul membranar (K, Na); calciul şi fosforul au un rol important în contracţia muşchilor, iar magneziul are rol în formarea ţesutului osos şi în activitatea multor enzime.

Continuarea pe exquils.ro