Circumcizia, un moft sau o necesitate? La ce riscuri se expun bărbații necircumciși

0
91

Deși circumcizia se practică mai ales din motive culturale sau religioase, poate fi și o metodă de a reduce riscurile pentru diverse afecțiuni. Un bărbat necircumcis poate întâmpina probleme precum fimoza și diverse tipuri de infecții.

Circumcizia este o procedură chirurgicală pentru a îndepărta prepuțul, un strat subțire de piele care acoperă capul penisului. Unii bărbați sunt supuși acestei proceduri din motive religioase sau culturale, dar poate fi și o modalitate de a reduce riscurile pentru sănătate.
Bărbații cărora nu li s-a îndepărtat chirurgical prepuțul și nu au o igienă corespunzătoare sau nu pun preț pe protecția în timpul actului sexual se pot confrunta cu unele complicații.

Fimoza

Când prepuțul este prea strâns în jurul penisului, iar pielea nu se poate trage pe deasupra, apare fimoza. Starea afectează de obicei băieții foarte mici și se va îmbunătăți pe măsură ce prepuțul se slăbește în timp ce copilul crește, potrivit doc.ro. La adulți, fimoza poate rezulta dintr-o infecție cu transmitere sexuală. De obicei, nu provoacă niciun simptom și nu necesită îngrijiri medicale.

Cu toate acestea, în unele cazuri, poate provoca durere în jurul vârfului penisului, umflarea și sângerarea organului, formarea unor cicatrice în jurul vârfului penisului, dificultate în controlul urinării și infecții. Dacă fimoza provoacă simptome, medicul va recomanda curățarea zonei cu apă călduță zilnic, iar dacă există inflamație, va recomanda creme sau unguente cu corticosteroizi.

COntinuarea pe exquils.ro