Cât de repede poți să te speli pe dinți după ce ai băut cafea: Trucuri care țin cariile departe

0
57

92% dintre adulții cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani au avut carii dentare la dinții permanenți. Poate suna ca ceva ce nu putem evita. Totuși, dacă continuăm să urmăm sfaturile profesionale potrivite, ne putem salva dinții sau măcar le putem prelungi viața sănătoasă.

1. Bea cafeaua si ceaiul cu lapte

Cafeaua poate fi o băutură foarte acidă, mai ales atunci când este consumată neagră. Dacă o bei în fiecare zi, poate face ca dinții să devină mai subțiri. Mai mult, cafeaua neagră vă va păta dinții deoarece conține taninuri, potrivit birghtside.me.

Ca o soluție, bea cafeaua cu lapte. Același lucru este valabil și pentru ceaiul negru.

2. Nu vă spălați pe dinți imediat după ce ați băut ceai sau cafea

Experții spun că cel mai bine este să nu amesteci pasta de dinți și cafeaua. Este mai bine să te speli pe dinți cu 30 de minute înainte de a bea. În cazul în care vă place să o faceți după, așteptați cel puțin 1 oră și apoi faceți-o. Cafeaua și ceaiul descompun smalțul dinților din cauza compoziției lor acide.

Cel mai bine este să urmați această regulă nu doar după ce ați băut, ci și după ce ați luat masa.

3. Beți apă cu fluor după masă

Saliva are un rol important și ne menține dinții în siguranță. Cafeaua și alimentele reduc producția de salivă. Doar bea mai multă apă după masă – cea mai bună apă conține fluor. Oprește formarea cariilor și întărește dinții.

4. Aparat de sigilare temporară a dinților

Aparatele de sigilare sunt eficiente în prevenirea cariilor exact pe suprafețele de mușcătură ale dinților de mestecat. Aceste zone se pot umple cu particule de alimente și pot fi dificil de îndepărtat cu o periuță de dinți. În acest caz, aparatele de sigilare vă pot salva. Vă rugăm să consultați medicul dentist dacă aveți nevoie de ele.

5. Folosiți ața dentară înainte de periaj

Utilizarea regulată a aței dentare poate reduce, de asemenea, respirația urât mirositoare și unele boli prin îndepărtarea plăcii. Specialistii iti recomanda sa folosesti ata dentara chiar inainte de periaj, dar nu dupa. Vă va ajuta peria să ajungă în zonele blocate.

6. Folosiți ața dentară dinții în același fel, în fiecare zi.

Respectați un model obișnuit pentru folosirea aței dentare. Începeți cu dinții de sus și lucrați de la stânga la dreapta. După ce ați terminat dinții de sus, repetați același lucru în partea de jos de la stânga la dreapta.

COntinuarea pe exquils.ro