De ce ai nevoie de crema de noapte. Cum o alegi şi sfaturi de care să ţii cont

0
75

Când vine vorba de rutina de îngrijire a tenului, de obicei luăm în considerare folosirea cremei de zi. Nu trebuie să uităm nici de crema de noapte, care are rolul de a repara pielea şi de a-i menţine aspectul tânăr.

Spre deosebire de crema de zi, cea de noapte are o consistenţă mai groasă şi tinde să aibă şi o concentraţie mai mare de substanţe active, precum: retinolul, vitaminele C, E, antioxidanţi, colagen, dar şi componente antiîmbătrânire, care stimulează circulaţia şi hidratarea. Crema de noapte calmează tenul după o zi lungă şi ajută la repararea pielii, prevenind apariţia semnelor de îmbătrânire. Astfel, compuşii prezenţi în ea ajută la estomparea ridurilor, a petelor sau a liniilor fine de expresie. De asemenea, crema de noapte creşte producţia de colagen, care este responabil pentru fermitatea pielii.

Cum o alegi pe cea mai bună?

Pe timpul nopţii, pielea pierde în mod natural din umiditate, din cauza deshidratării. Astfel, cea mai bună cremă de noapte conţine ingrediente care hidratează tenul. Sunt de preferat cele care conţin ingrediente precum acidul hialuronic şi niacinamida, o formă de vitamina B3, care contribuie la reducerea pigmentării şi a petelor. Pentru a profita de toate beneficiile sale, asigură-te că are şi ingrediente bogate în antioxidanţi, dar şi vitamine, precum: vitaminele A, C şi E.

De la ce vârstă o poţi folosi

Producţia de colagen, responsabil de menţinerea structurii calitative a pielii, începe să scadă în jurul vârstei de 25 de ani, de aceea este recomandat să foloseşti crema începând cu această vârstă, ca măsură de prevenire a semnelor timpurii de îmbătrânire.

COntinuarea pe clicksanatate.ro