Un studiu a permis vizualizarea modului în care membrana coronavirusului SARS-CoV-2 se dezintegrează atunci când intră în contact cu un compus chimic, un ingredient cheie utilizat în multe tipuri de apă de gură, care a avut ca rezultat o scădere a capacităţii de infectare a celulelor umane, relatează EFE.
Studiul, realizat de Universitatea din Valencia (UV), împreună cu Dentaid Research Center şi publicat în Journal of Oral Microbiology, a determinat că această dezintegrare a membranei coronavirusului se produce la intrarea în contact cu Clorura de Cetilpiridinium (CPC), prezentă în mai multe tipuri de apă de gură, se arată într-un comunicat al universităţii spaniole, potrivit digi24.ro.
Virusul SARS-COV-2 are o preferință pentru cavitatea bucală
Potrivit cercetărilor medicale, s-a demonstrat că virusul SARS-CoV-2 are o mare preferinţă pentru cavităţile bucale şi se multiplică activ în glandele salivare; saliva persoanelor infectate are o puternică încărcătură virală.
Reducerea încărcăturii virale din gură ar putea fi o strategie pentru stoparea propagării sale şi mai multe studii au demonstrat în acest sens că folosirea apei de gură are capacitatea de a inactiva anumite virusuri care sunt transmise prin aer, precum şi unele coronavirusuri, inclusiv SARS-CoV-2.